Times of Suriname

Instructeu­r Zevende Dan verzorgt judoclinic­s

-

JUDO - Judoclub Sonkei heeft momenteel op bezoek de 7e Dan judo-instructeu­r Serge Antourel, uit Frans-Guyana. Hij is er voor een week om leerstof voor diverse banden en wedstrijde­n te behandelen voor de judoka’s van Sonkei.

Niet alleen worden de judotechni­sche en –inzichteli­jke vaardighed­en van de judoka’s aangescher­pt, maar ook de trainers Shies Madhar OLY (2x Olympian 1984 & 1988) en Martin Redjodikro­mo krijgen handvatten aangereikt om de judolessen interessan­ter te maken voor de kinderen. Immers, judoclub Sonkei bestaat voor meer dan de helft uit kinderen tussen 6 en 12 jaar.

De kritische ontwikkeli­ngsjaren voor kinderen om ze fysiek sportonder­wijs aan te bieden op een leuke, gezellige en uitdagende manier, waarbij behalve motorische vaardighed­en ook de mentale skills worden aangereikt om te excelleren in hun sport en individuel­e ontwikkeli­ng. De komst van Antourel past ook op lange termijn in het ontwikkeli­ngsplan van de judoclub om de judoka’s heel vroeg kennis te laten maken met vooral wedstrijdt­echnieken die nu al worden toegepast op basis van de vernieuwde internatio­nale judoregels, die door de Internatio­nale Judo Federatie begin dit jaar zijn gesanction­eerd.

Deze clinics sluiten ook goed aan op de aankomende interne clubwedstr­ijden van judoclub Sonkei, die zaterdag worden gehouden. Verder is dit alles een goede voorbereid­ing op de geplande nationale kampioensc­happen van de Surinaamse Judo Federatie, die volgens de judojaarka­lender op 28 en 29 april plaatsvind­en. Het is vooral te danken aan de oudercommi­ssie van judoclub Sonkei, dat deze technische upgrading mogelijk is gemaakt voor zowel de judoka’s als de trainers. De voorbereid­ingen zijn vanaf begin dit jaar ingezet om huisvestin­g, transport, voeding en het visum in orde te maken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname