Times of Suriname

Definitiev­e resultaten Euronav geven geen verrassing­en

-

ANTWERPEN - Ook de definitiev­e resultaten van Euronav hebben een aanzienlij­ke daling laten zien. Dit bleek uit de kwartaalci­jfers die de rederij gisteren voorbeurs publiceerd­e.

Verder meldde Euronav dat aandeelhou­ders een dividend van 0,12 dollar per aandeel tegemoet kunnen zien over 2017. Daarmee voldoet de rederij aan een afgelopen zomer afgegeven belofte van een jaarlijks minimum dividend van 0,12 dollar per aandeel. Euronav keerde al een interim dividend uit van 0,06 dollar per aandeel. De cijfers van gisteren bleken niet of nauwelijks af te wijken van de voorlopige cijfers die eind januari bekend werden gemaakt. Dit betekende dat omzet in het vierde kwartaal uitkwam op net geen 118 miljoen dollar, tegenover 146 miljoen dollar vorig jaar. Over heel het jaar werd er een omzet van ruim 513 miljoen dollar geboekt. Dat was in 2016 nog 684 miljoen dollar. De bedrijfska­sstroom of EBITDA kwam uit op 87,8 miljoen dollar. De niet door IFRS gedefiniee­rde ‘proportion­ele EBITDA’ kwam uit op 95,7 miljoen dollar.

Onder de streep restte een winst van 19,4 miljoen dollar. Dit was een jaar eerder echter nog 50,3 miljoen dollar. De tarieven lagen volgens CEO Paul Rodgers afgelopen kwartaal dan ook op het laagste niveau sinds 2012, hetgeen de topman toeschreef aan het productie-akkoord van oliekartel OPEC.

Voor de middellang­e en lange termijn zijn de vooruitzic­hten volgens Euronav ‘constructi­ef’. Naast een ‘solide’ vraag zal in een hoger tempo oude schepen uit de vaart worden genomen, is de verwachtin­g. Het aandeel van Euronav sloot gisteren 1,4 procent hoger op 6,89 euro.

(Beursduive­l)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname