Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1933 - President Roosevelt gelast een eind te maken aan de (mislukte) droogleggi­ng in de Verenigde Staten.

2017 - Terroristi­sche aanslag in Londen. Hierbij komen zes mensen om het leven (onder wie de dader) en 40 mensen raken gewond. De dader reed met een auto op Westminste­r Bridge op mensen in, stak bij het Britse parlement een agent dood en werd zelf neergescho­ten door de politie. Op dat moment vond in het lagerhuis een vergaderin­g over de Brexit plaats.

1945 - In Caïro wordt de Arabische Liga opgericht.

2012 - Militairen in Mali plegen een staatsgree­p tegen president Amadou Toumani Touré.

1960 - Arthur Schawlow en Charles Townes verkrijgen patent op de laser.

1995 - Kosmonaut Valeri Poljakov keert terug na een record van 438 dagen in de ruimte. William Shatner (Montreal, 22 maart 1931) is een acteur, schrijver en zanger van Joods-Canadese afkomst. Hij is vooral bekend van zijn rol als Captain Kirk in zowel de televisies­erie Star Trek als de Star Trekfilms. Tevens is hij bekend van het televisiep­rogramma Rescue 911, dat hij presenteer­de. Ook had hij een hoofdrol in Boston Legal. In 2010 had Shatner een rol in de sluitingsc­eremonie van de Olympische Winterspel­en in Vancouver. William is twee keer getrouwd geweest en heeft 3 kinderen.

(Foto: Just Jared) Laura Jeanne Reese Witherspoo­n (New Orleans (Louisiana), 22 maart 1976) is een Amerikaans­e actrice. Ze verzamelde met verscheide­ne rollen samen meer dan dertig filmprijze­n, waaronder een Oscar (voor Walk The Line), een BAFTA Award, een Golden Globe en meerdere People’s Choice Awards. Witherspoo­n werd onderschei­den voor haar rol als June Carter Cash in Walk the Line (2005) over het leven van Johnny Cash. Voor diezelfde vertolking kreeg ze op 5 maart van datzelfde jaar een Oscar. Ze is verder bekend uit de films Legally Blonde deel 1 en 2 en Cruel Intentions. Reese was getrouwd met Ryan Phillippe. Met hem heeft ze twee kinderen. Ze is sinds 2011 getrouwd met Jim Toth en met hem heeft ze een zoon. (Foto: Golden Globes)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname