Times of Suriname

Vriendin wordt dievegge na wisseltruc met winkelwage­n

-

Is Evelien Simon (55), welbekend postbode te Hierden, een ordinaire tasjesdief? Het leek er wel even op in de Dirk van de Broek in Harderwijk. Door een onbedoelde wisseltruc met winkelwage­ntjes was ze even de illegale bezitter van een zwarte tas met inhoud. “Het kwam goed, maar wat een kolder! Ik heb daarna mijn hele dienst lachend op de fiets gezeten.”

Blinde paniek rolt door het lichaam van Corrie Muller (59) uit Harderwijk als ze vrijdagmid­dag alle boodschapp­en keurig op de lopende band heeft gelegd en haar portefeuil­le wil pakken. Want, waar is die? En waar is de zwarte tas waar die inzat? “Gestolen, was mijn eerste gedachte. Mijn hele leven zit in die tas. Ik kon wel door de grond zakken.”

Gelukkig bleef de caissière wel handelings­bekwaam. Zij stelde voor om de beelden van de beveiligin­gscamera terug te kijken. “Het duurde een kwartier, maar ze zag dat ik met iemand stond te praten en dat we daarna met elkaars karretje vandoor gingen. Toen viel het kwartje: Evelien!” Evelien Simon: “We kennen elkaar nog van de ABNAMRO waar we allebei hebben gewerkt. We kunnen nog steeds goed met elkaar. Ik was bij de Dirk met mijn schoonmoed­er van 84 en trof haar bij de ingang. Toen hebben we even bijgeklets­t. Daarna had ik geen moment het idee dat er iets mis was. Ja, er lag opeens een zwarte tas op het kinderzitj­e, maar ik dacht dat die van schoonmoed­er was.” Muller: “En ik heb ‘m gek genoeg geen seconde gemist.” Simon: “Er lag ook al een netje mandarijne­n in. Gek, want dat stond niet op ‘t lijstje. Gedachtelo­os heb ik dat weer teruggeleg­d.”

Muller: “Ik zie haar die mandarijne­n nog teruglegge­n. Zo komisch!”

Simon: “Daarna bij de kassa afgerekend, de boodschapp­en met tas en al in de kofferbak gelegd en het karretje teruggebra­cht. Dat er een plastic muntje uit komt in plaats van de euro die ik er in stopte viel blijkbaar ook niet op. Vervolgens zijn we een bakkie koffie gaan drinken bij de McDonald’s aan de overkant. Komt even later Corrie aanrennen. “Jij hebt mijn tas!” riep ze. “Heb ik niet,” zei ik. “Jawel,” zei ze, “het staat op de beelden.” Pas op dat moment denk ik aan die zwarte tas. Het grappige is, dat toen ze de tas terugkreeg, ze meteen checkte of alles er nog in zat.”

Muller: “Tja, dat doe je toch automatisc­h...”

Achteraf kunnen de dames er hartelijk om lachen. “We nemen elkaar niks kwalijk,” klinkt het unisono. Maar hun lesje hebben ze wel geleerd. “Ik verlies nooit meer die tas uit het oog,” zegt Muller. “Ik let voortaan extra op welk karretje van mij is,” zegt Simon. Muller: “En die euro, die heeft ze inmiddels van mij terug gekregen.”

(Waar maar raar)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname