Times of Suriname

³,N ]LW LQ 1HGHUODQG´

-

3$5$0$5,%2 ± 5DGM 2HGLW VQDSW QLHW ZDDURP GH 6XULQDDPVH -XVWLWLH KHP RSVSRRUW ³,N KHE QLHWV WH PDNHQ PHW GH GXLNERRW HQ KHW YOLHJWXLJ XLW 6DUDPDFFD ,N EHQ RRN QLHW KHW ODQG XLW JHYOXFKW PDDU EHQ YRRU PHGLVFKH UHGHQHQ DIJHORSHQ YULMGDJ QDDU 1HGHUODQG JHNRPHQ ,N OLJ QX LQ KHW ]LHNHQKXLV KLHU HQ NULMJ YHUGHUH PHGLVFKH EHKDQGHOLQ­J QD HHQ ]ZDUH KHUQLDRSHU­DWLH GLH LN YRULJ MDDU KHE RQGHUJDDQ ´

9olgens 2edit zal iemand die op de vlucht is echt niet via =anderij reizen. ³:ie Zil vluchten uit 6uriname doet dat via *u\ana of )rans *u\ana, maar ik ben vorige Zeek donderdag geZoon via de luchthaven op =anderij naar 1ederland gekomen.´ 'us ik snap niet Zaarom de autoriteit­en nu naar mij op zoek zijn´, zegt 5adj 2edit in gesprek met Times of Suriname.

'e politie heeft gisteren een verzoek tot opsporing de deur doen uitgaan, Zaarin Zordt aangegeven dat de procureur generaal bij het Hof van -us titie in 6uriname de opspo ring gelast van de verdachte 5amchender 5adj 2edit. 'e politie geeft aan, dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan deelneming binnen een criminele organisati­e en overtredin­g :et 9erdovende 0iddelen. ³0ijn gezondheid gaat voor en dat is voor mij nu even belangrijk, daarom zit ik nu ook in 1ederland, maar ik heb contact gehad met mijn advocaten en zij zullen dan verder in contact treden met de autoriteit­en. ,k blijf zeker tZee Zeken hier voor medische behandelin­g en kom dan terug naar 6u riname. ,k Zil dan zien Zie mij zomaar komt aanhouden, Zant ik heb niets verkeerds gedaan en ik blijf erbij dat ik niets te maken heb met de drugszaak die ze nu onder zoeken. :at zijn de feiten dat ik heb gedaan dat ik mezelf zou moeten aanmelden of dat ik Zord gezocht door de poli tie´, vraagt 2edit zich af.

Hij herhaalt dat de duikboot niet op zijn terrein, maar op die van iemand anders is aangetroff­en. Het vliegtuig zou door de politie zijn ge dirigeerd te landen op zijn landingsba­an in 6aramacca. ³Hoe hebben mijn vijf arbei ders die zijn aangehoude­n op mijn rijstvelde­n of ik zelf er dan iets mee te maken en op grond Zaarvan zoeken ze nu naar mij. 7oen ik in 6uriname Zas, is niemand van de auto riteiten bij mij geZeest en nu ik voor mijn gezondheid in 1ederland zit, moet ik ho ren dat ik Zord opgespoord door de politie. :aarom"´ Hij zegt verder aan de krant dat pas afgelopen Zoensdag de politie thuis bij hem is geZeest en zijn vrouZ heeft ondervraag­d. ³0ijn vrouZ vertelt dat de politie het huis heeft doorzocht en ook op kantoor bij mij is geZeest en daar ook het kantoor heeft doorzocht. 0ijn vrouZ heeft ook al aan de agenten die thuis zijn geZeest, doorge geven dat ik voor medische behandelin­g nu in 1ederland zit´, zegt 2edit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname