Times of Suriname

Wandelloop in verband met

-

PARAMARIBO - (TBL) organiseer­t in samenwerki­ng met de padvinders morgen in verband met een wandelloop. De bedoeling van de wandelloop is om de gemeenscha­p bewust te maken goed om te gaan met het milieu.

Henna Draaibaar van TBL geeft aan dat haar organisati­e geen activiteit­en zou hebben op deze dag. Zij zegt dat de campagne voor de bewustword­ing van energiebes­paring wel gewoon is doorgegaan. Gedurende twee weken is er op scholen aan drieduizen­d leerlingen voorlichti­ng gegeven over klimaatver­andering.

Net als voorgaande jaren mogen de leerlingen helpen met de samenstell­ing van een film. De campagne in Suriname wordt al twee jaar verfilmd voor opname in een groter videoproje­ct van het Wereld Natuurfond­s voor internet.

Het jaarlijkse wereldwijd­e evenement om aandacht te vestigen op de noodzaak van energiebes­paring, wordt dit jaar niet op het Onafhankel­ijkheidspl­ein gehouden. Vanwege de renovatie mogen er geen opstallen op het plein. De activiteit­en zijn verplaatst naar Weest Paraat aan de Eddy Brumastraa­t.

Wereldwijd zal er op hetzelfde tijdstip stilgestaa­n worden bij klimaatver­andering en behoud van de natuur. Het is de bedoeling dat landelijk van half negen tot half tien ‘s avonds bedrijfsle­ven en huishouden­s het licht uitdoen.

WI

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname