Times of Suriname

Dienstverl­ening ‘s Lands Hospitaal niet gegarandee­rd

-

PARAMARIBO – “We zijn moe van verhaaltje­s”, zegt de voorzitter van de Bond van ’s Lands Hospitaal, Imro Edam, aan Hij geeft aan dat de bond de directie alsook de regering een ultimatum heeft gesteld om uiterlijk vandaag de prestatiet­oelage van de medewerker­s van de ziekeninst­elling uit te betalen.

Times of Suriname.

Wij hebben ze genoeg tijd gegeven om aan het geld te komen. “Ik zeg bewust geld, omdat de gezondheid­ssector op dit moment niets anders dan geld nodig heeft om de gezondheid­szorg te kunnen garanderen en medewerker­s uit te betalen en geen verhaaltje­s”, zegt Edam. De bondsvoorz­itter zegt dat het om gelden gaat die de directie casu quo de overheid sinds februari moest storten voor het personeel. “Vorige week vrijdag was de bond al in actie, vanwege het uitblijven van het uitbetalen van de prestatiet­oelage. De directie heeft toen de bond gevraagd om rekening te houden met de financiële situatie van het ziekenhuis. Na overleg met het bestuur van de bond, heb ik toen de medewerker­s voorgehoud­en om de directie een week de tijd te geven om zaken op orde te stellen. Vandaag is precies een week en als het geld niet gestort is, mag de directie weten dat de medewerker­s vanaf maandag alles zullen platleggen”, aldus Edam.

De directie van ‘s Lands Hospitaal geeft aan dat ze graag het personeel de prestatiet­oelage wil uitbetalen, maar nog geen geld heeft ontvangen om dit te doen. “De directie werkt aan een oplossing en zal met de bond in gesprek blijven. Ik weet niet of dat voldoende zal zijn voor de bond om de acties aan te houden”, zegt Lorenzo Irion hoofd van de afdeling Public Relations van ’s Lands Hospitaal.

VRT

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname