Times of Suriname

Delegatie Mungra Medisch Centrum in Kabalebo

-

KABALEBO - Districtsc­ommissaris (dc) Theresia Cirino van het bestuursre­ssort Kabalebo heeft op 21 maart een delegatie van het Mungra Medisch Centrum (MMC) onder leiding van directeur Antoine Elias ontvangen. De delegatie is momenteel in het gebied, aangezien de medische zorg kwalitatie­f bevorderd moet worden.

In de delegatie bevinden zich enkele experts uit Curaçao die zich ter plaatse oriënteren voor de opzet van laboratori­umfacilite­iten. Het streven is erop gericht om voor eind van dit jaar een laboratori­um op te zetten, waardoor onderzoeke­n mogelijk zullen zijn.

Tevens zal er ook een röntgenuni­t worden opgezet. Er komt ook een ambulanceb­oot voor het gebied. De voorkeur gaat echter uit naar een ambulanced­ienst op de route Apoera-Nickerie. Momenteel assisteert het Nationaal Leger bij het transporte­ren van spoedgeval­len met de boot naar Nickerie.

Dit neemt veel tijd in beslag en bij een spoedgeval kan het een kwestie van leven of dood zijn. De directeur heeft het belang benadrukt van een wegverbind­ing tussen Apoera en Nickerie. De dc heeft dit belang ook onderstree­pt en is bezig na te gaan welke mogelijkhe­den hiertoe bestaan.

Indien deze weg wordt aangelegd, zal het een positief effect hebben op de totale gemeenscha­p van Kabalebo. Niet alleen de medische zorg zal verbeteren, maar ook de economie en het onderwijs in het gebied zullen er wel bij varen. Maandelijk­s zijn er specialist­ische missies die het gebied aandoen. Bij elke missie zijn een internist en een kinderarts aanwezig. Andere specialist­ische diensten en organisati­es die Kabalebo in de toekomst zullen aandoen, zijn de tandheelku­ndige dienst, Stichting Lobi en diabetisch­e zorg. De dc geeft aan dat zij bijzonder blij is dat de gezondheid­szorg sterk verbeterd is en dat de gemeenscha­p heel positief hierover is.

AC

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname