Times of Suriname

%OLMH NLQGHUHQ PHW HHQ EHSHUNLQJ JHQLHWHQ YDQ VSRUWGDJ

- Kinderen met een beperking hebben gisteren flink genoten van de sportdag, die door Ilonka Elmont Foundation werd georganise­erd. (Foto: Ilonka Elmont Foundation)

63257 - 2p het %o\ssportcomp­le[ werd gisteren onder leiding van de ,lonka Elmont )oundation de eerste sportdag voor kinderen met een beperking georganise­erd in samenwerki­ng met studenten van de $cademie voor Lichamelij­ke 2pvoeding $L2 . 5uim leerlingen vermaakten zich met onder andere estaIette jeu de boules penalt\ schieten en boksen. 1iet alleen de leerlingen hadden een Iantastisc­he ochtend maar ook de docenten van 62 Emmaschool 62 Maretraite en 62 %loementuin. Zij deden allemaal actieI mee om de leerlingen te motiveren en aan te moedigen. De $L2-studenten onder leiding van de ,lonka Elmont )oundation lopen al ruim zeven weken stage bij onder andere het 6peciaal 2nderwijs en andere instelling­en. $ls e[tra taak en meetmoment hebben zij onder supervisie deze sportdag georganise­erd. %egin juni staat de tweede sportdag gepland en dat zal voor hen gelden als aIsluiting van hun stageperio­de. Deze sportdagen motiveren en inspireren de jongeren vooral in deze tijd om iets positieIs te doen. Door de welwillend­heid en ondersteun­ing van verschille­nde sponsoren zoals 6tinaIo 6tichting 1ationaal )onds het *ehandicapt­e .ind %asic2ne Lekker 6u4<ou en &aribbean Drive kan de ,lonka Elmont )oundation dit jaar drie sportdagen organisere­n.

9anwege de uitdagende situatie in het land was het twee jaar niet mogelijk geweest om de gebruikeli­jke vier tot zes sportdagen per jaar voor de doelgroep te organisere­n. Door de bijdrage van 6tinaIo kan dit Iantastisc­he sportparti­cipatiepro­ject voor de kinderen met een beperking in 6uriname wederom worden voortgezet in . ,lonka Elmont zelI kijkt terug op een mooie en geslaagde sportdag. Zij onderstree­pt het essentiëel belang van de donateurs en vrijwillig­ers. Daarnaast benadrukt zij de samenwerki­ng met de $L2 als belangrijk­e Iactor in het kader van capaciteit­sversterki­ng en kennisuitw­isseling. ³-uist nu is het nodig.´ De eerstvolge­nde sportdag zal begin juni plaatsvind­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname