Times of Suriname

Proces tegen kopstukken Hells Angels mogelijk uitgesteld

-

ARNHEM - De rechtbank beslist vandaag of het proces tegen drie kopstukken van de Haarlemse chapter van motorclub Hells Angels wordt uitgesteld. Dit bleek tijdens de eerste dag van het megaproces, waarin tien verdachten en de motorclub zelf voor de rechtbank zijn gedaagd en waarvoor tot half mei 22 zittingsda­gen zijn uitgetrokk­en. Chapterpre­sident Lysander de R. (36), Ricardo van der H. (43) en Frank L. (38) vroegen de rechtbank met klem hun zaken niet op de geplande data in april te behandelen. De R. en L. hebben te weinig tijd gehad hun eigen verdedigin­g voor te bereiden, zeggen zij. Digitaal bewijsmate­riaal kwam later dan toegezegd en de laptops waarmee ze het moesten bestuderen deugden niet. Zij vrezen een oneerlijk proces. Van der H. wil uitstel omdat hij begin april aan zijn rug wordt geopereerd. De drie staan samen met zes medecluble­den en de vriendin van De R. terecht voor een waslijst aan criminele activiteit­en, waaronder wapenbezit, afpersing, bedreiging en het lidmaatsch­ap van een criminele organisati­e.

Alle verdachten werden eind januari vorig jaar aangehoude­n bij een gecoördine­erde actie, waarbij de volledige chapter werd opgerold. De R. zat op dat moment een celstraf van dertig maanden wegens wapenbezit en mishandeli­ng uit.

Het Openbaar Ministerie (OM) keerde zich in scherpe bewoording­en tegen uitstel van de drie strafzaken. Volgens de aanklagers hebben de verdachten meer dan voldoende tijd gehad de bewijzen te bestuderen.

In het onderzoek naar de Angels zijn honderden gigabytes aan afgeluiste­rde gesprekken en camera-opnamen verzameld. In totaal staan 360.000 tapgesprek­ken op band.

Volgens justitie is de chapter onder meer betrokken bij de geweldsuit­barsting tussen Hells Angels en de rivalisere­nde Mongols in april 2016 bij het Van der Valk Hotel in Rotterdam. Ook zouden de Angels achter de bedreiging zitten van de eigenaar van een sporthal in het NoordHolla­ndse Hoogwoud, waar een show van motorclub Rogues MC zou worden gehouden. De sporthal werd meerdere malen beschoten.

(NU)

12:10 13:15 14:55 16:45 18:50 19:30 20:20 Movie: Dumbo

Movie: Bridge to Terabithia

Movie: The Great Gilly Hopkins Internatio­nal - Friendly: Germany - Spain Kinder Serie:

The Flinstones

Lip Sync Battle Comedy serie: 07:00 CNN Nieuws

07:35 Steven Reyme

Ministries

08:10 Fitnes: Shaun T Insanity Friday Fight Round 2

Teen Titans:

Salty Codgers Caribbean Newsline 08:45 09:00

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname