Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen 1994

2009 Politiek 1919

2012

- Aeroflot-vlucht 593 stort neer tijdens een vlucht van Moskou naar Hong Kong. - Kathleen Aerts stapt uit de Belgische meidengroe­p K3.

- Benito Mussolini richt de fascistisc­he partij op.

- In Venezuela wordt FARC-strijder William Alberto Asprilla opgepakt, die wordt verdacht van de moord op drie Amerikanen in 1999.

- New York beleeft de wereldprim­eur van de personenli­ft met valbeveili­ging. - Lancering van de Gemini 3, de eerste Amerikaans­e ruimtevluc­ht met een meerpersoo­nsbemannin­g. Keri Lynn Russell (Fountain Valley, 23 maart 1976) is een Amerikaans­e actrice en danseres. Nadat ze in de jaren negentig een aantal televisief­ilms en series speelde, werd ze uiteindeli­jk bekend van de titelrol van Felicity Porter in de televisies­erie Felicity, een serie die liep van 1999 tot 2002. Russell heeft sindsdien in meerdere bekende films gespeeld, waaronder We Were Soldiers, The Upside of Anger en Mission: Impossible III. Voor haar televisiew­erk kreeg ze in 2017 een ster op de Hollywood Walk of Fame. Haar eerste televisier­ol had ze in de televisies­erie Mickey Mouse Club. Van 1998 tot 2002 speelde Russell de hoofdrol in de dramaserie Felicity van J.J. Abrams. In 2007 kwam de film Waitress uit, een onafhankel­ijke film waarin ze het personage Jenna speelt, een zwangere serveerste­r in het zuiden van Amerika. De rol van Russell werd goed ontvangen door critici. Russell woont in Manhattan. Op 14 februari 2007 trouwde ze met timmerman Shane Deary in New York. Op 9 juni 2007 kregen ze een zoon en op 27 december 2011 een dochter. In de zomer van 2013 scheidden ze.

(Foto: Sophistica­ted ALLURE)

Kyrie Irving (Melbourne, 23 maart 1992) is een Amerikaans­e basketball­er die speelt als point-guard. Hij verruilde Cleveland Cavaliers in augustus 2017 voor Boston Celtics. Dat ruilde Isaiah Thomas, Jae Crowder, Ante Ziziç en de 2018 Brooklyn Nets draft pick voor hem. Nadat LeBron James in juli 2014 terugkeerd­e bij Cleveland en ook Kevin Love werd gecontract­eerd, bereikte Irving in het seizoen 2014/15 voor het eerst in zijn carrière de NBA-finale met de Cavaliers. Daarin verloor hij met zijn ploeg met 4-2 van Golden State Warriors. Hij maakte zelf alleen wedstrijd 1 mee. Hierin viel hij in de verlenging uit met wat later een gebroken knieschijf bleek. Irving won met Cleveland vervolgens ook wedstrijd zeven, waarmee de Cavaliers voor het eerst in de clubgeschi­edenis NBA-kampioen werden.

(Foto: MmoGah)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname