Times of Suriname

136 brengt stroom Yoor GorSen %oYen 6XrinDme

-

PARAMARIBO - De Nationale Partij Suriname (NPS) heeft in drie dorpen in BovenSurin­ame elektrific­atieprojec­ten uitgevoerd. Hoewel de partij de afgelopen twee verkiezing­en steeds in zetelaanta­l is teruggeval­len en naar de oppositieb­anken is verwezen, heeft ze toch gemeend een bijdrage te leveren aan duurzame ontwikkeli­ng in het binnenland. In Nieuw-Aurora zijn er zonnepanel­en met bijbehoren­de verlichtin­g geplaatst op twee locaties.

136-voorzitter *regor\ 5usland praat over een belofte die de partij in december vorig jaar deed aan het dorp en nu ingelost wordt. ³De dorpsbewon­ers waren zeer verheugd en de kapitein gaf aan dat hij zeer tevreden is dat de beloftes gedaan door de voorzitter van de 136 daadwerkel­ijk worden uitgevoerd. +ij zei dat het thans duidelijk is waar de daadkracht voor de realisatie van dergelijke projecten ligt en dat is bij de 136´ zegt 136secreta­ris +esd\ 3igot aan de krant. +et is volgens hem de bedoeling dat nog enkele dorpen worden aangedaan waar een dergelijk project zal worden uitgevoerd. 2ok zal de partij voor de overige dorpen acties ondernemen om die ook in aanmerking te laten komen voor zonnepanel­en met verlichtin­g. ,n de dorpen 3ikin 6lee en Djumu zijn er ook twee generatore­n geplaatst die voor de elektrific­atie van onderwijze­rswoningen moeten zorgen. Die machines worden dit weekeinde gewnstalle­erd.

2ok de 9ooruitstr­evende +ervormings­partij is steeds actiever in het binnenland. Die richt zich hoofdzakel­ijk op stimulerin­g van ondernemer­schap in de bezochte dorpen. De partij is een Tuick scan aan het plegen van de uitdaginge­n waarmee het achterland zit. 2p enkele gewdentifi­ceerde problemen heeft de partij intussen ingespeeld om vooral de agrarische sector te stimuleren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname