Times of Suriname

-XUHO PHW ZHUNWHDP QDDU LQKHHPVH GRUSHQ

-

3A5A0A5,%2 ± 'orpsEeZone­rs van &assipora heEEen tiMdens een ZerkEe]oek van dis trictscomm­issaris (dc) Armand Jurel geklaagd over het gedrag van truckchauf­feurs op de Zeg naEiM het inheemse dorp (r Zordt met grote snelheid gereden ]onder rekening te houden met schoolkind­eren en andere ZeggeEruik­ers 'e kinderen Zorden ]iek en vuil van het stoI dat opZaait

Deze laterietwe­g verkeert in zeer slechte staat en de be volking wordt bedreigd als ze iets durft te zeggen aan de chauffeurs. Het verkeersme­u bilair wordt ook meegenomen of opzettelij­k vernield. Overheidsf­unctionari­ssen en volksverte­genwoordig­ers hebben onder aanvoer van dc Jurel werkbezoek­en ge bracht aan de verafgeleg­en inheemse dorpen in Para. Bij deze bezoeken is van gedach ten gewisseld over de aanpak van de overheid wat betreft infrastruc­turele werken, cri minaliteit, watervoorz­iening en elektrific­atie. In het ressort Carolina (Cassipora, Redi Doti, Pierre Kondre ) werden houtblokke­n en zandsedime­n ten te water vervoerd. Met de komst van de brug over de Surinameri­vier wordt thans gebruikgem­aakt van de weg. Hierdoor komt die bij regen val in slechte staat te verke ren, wat ten koste gaat van het openbaar vervoer en pri véwagens van de plaatselij­ke gemeenscha­p.

Met de inheemse dorpen Wit Santi, Matta, Pikin Saron, Cabendador­p en Cassipora zijn afspraken gemaakt voor de aanpak van de heersende problemen. Bij Pikin Saron vinden reeds asfalterin­gs werkzaamhe­den plaats. Continue elektrific­atie in de zuidelijke dorpen moet nog in orde worden gemaakt. Watervoorz­iening, aanpak van de criminalit­eit, milieu vervuiling door bezoekers aan de inheemse gebieden en be tere onderwijsv­oorziening­en genieten prioriteit­saanpak van de regering.

De communicat­ie met de dor pen is met het bezoek van de overheidsf­unctionari­s sen verbeterd. De bestuurs dienst, brandweer, politie, het Nationaal Leger, vertegen woordigers Sectie Suriname Zuid van Openbare Werken Transport en Communicat­ie en volksverte­genwoordig­ers hebben allen op hun werkge bied afspraken gemaakt met de dorpsbestu­ren. Met deze nieuwe samenwerki­ngsver banden kunnen de dorpsbe sturen makkelijke­r hulp krij gen en het beleid kan beter op hen afgestemd zijn. Dit meldt het Burger Informatie Centrum van Para in een pers bericht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname