Times of Suriname

%HZXVWZRUGL­QJVVHVVLH PDQJURYHER­VVHQ

-

1,&.(5,( 1a een intensieve training van drie dagen is gistermidd­ag met succes de training µ5aising the aZareness in mangrove protection to comEat climat change¶ aIgesloten in 1ickerie 'e training Zas onderdeel van het 81'3 *&&A proMect µ3romote the sustainaEl­e use oI ecos\stem services oI the mangrove Iorest¶

Dit project wordt uitgevoerd door de masterople­iding Sustainabl­e Management of National Resources van de Anton de Kom 8niversite­it van Suriname (Adekus), Faculteit der Technologi­sche Wetenschap­pen. De sessie is verzorgd door projectcoö­r dinator 8sha Satnarain, die verbonden is aan de Adekus. Aan de training die verzorgd is in het Burger Informatie Centrum (BIC), hebben bij kans veertig mensen van diverse discipline­s gepar ticipeerd. Hen zijn de no dige kennis en vaardighed­en aangeleerd, zodat zij ook de bewustword­ing van anderen binnen de samenlevin­g hel pen vergroten met betrekking tot het behoud en de voorde len van mangrovebo­ssen. Satnarain zegt super ver rast te zijn met de deelname van zoveel mensen aan de training. “Je ziet het enthou siasme en je ziet dat ze het belang ervan inzien, wanneer je zo uitlegt, en dat men dan zoiets heeft van we moeten wat samen gaan doen”, zegt de trainer. De bedoeling van de bewustword­ingssessie is dat de participan­ten de no dige informatie krijgen om die verder op een makkelijke manier door te spelen aan andere delen van de gemeen schap.

Op de training die woensdag van start ging zijn twee on derwerpen behandeld. Op de eerste dag is gesproken over klimaatver­andering. Wat zijn de oorzaken, de impacts en wat te doen om het aan te pakken. Dag twee is man grove in relatie tot klimaat veranderin­g behandeld en op de laatste is de bijeenkoms­t afgesloten met groepsses sies, waarbij de deelnemers hetgeen ze aan informatie hebben gehad, in praktijkme thodes moesten ontwikkele­n. Elke groep moest aangeven hoe ze de opgedane kennis naar de gemeenscha­p zal brengen. De afsluiting heeft plaatsgevo­nden met een be zoek aan de monding van de Nickerieri­vier, zodat de men sen een beter beeld hebben van wat ze aan theorie heb ben gehad. Elke participan­t mocht een certificaa­t in ont vangst nemen.

AL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname