Times of Suriname

'Uie doden bij gij]eling sXSeUPaUNt in )UanNUijN

- Gijzelneme­r supermarkt Frankrijk was door kleine vergrijpen een bekende van de politie. (Foto: HLN)

FR$1KRI-K - Een schutter heeft gisteren een aanslag gepleegd op vier politieage­nten in de =uid-Franse stad &arcassonne. 1a de aanslag heeft de man zich in een supermarkt in het nabijgeleg­en 7rqbes verschanst en meerdere mensen gegijzeld. Er zijn drie doden gevallen. 'e gijzelneme­r is doodgescho­ten tijdens een inval in de supermarkt.

'e commandant van de plaatselij­ke gendarmeri­e meldt dat er bij de gijzelings­actie in de supermarkt zeker twee mensen zijn doodgescho­ten. Kort voor de gijzeling heeft hij ook iemand doodgescho­ten. 9olgens politie zouden er nog ³ongeveer twaalf´ gewonden zijn gevallen. +et ministerie van %innenlands­e =aken spreekt over drie gewonden van wie een ernstig.

9olgens de Franse premier Edouard 3hilippe heeft de schutter beweerd te handelen uit naam van Islamitisc­he Staat. ³$lle beschikbar­e informatie wijst naar een terroristi­sche aanval. ³

2ok de Franse president Emmanuel Macron zegt dat de aanval ³alles weg heeft van een terroristi­sche aanval.´ 'e gijzelneme­r was door kleine vergrijpen een bekende van de politie zegt een woordvoerd­er van het ministerie van %innenlands­e =aken.

9ier agenten werden gisterocht­end beschoten vanuit een auto toen ze aan het joggen waren in &arcassonne. Epn van de agenten raakte gewond aan zijn schouder. +et voertuig van de schutter zou even voor elven zijn aangetroff­en bij de vestiging van supermarkt­keten Super 8 in 7rqbes waar de man enige tijd mensen gegijzeld hield. +et verband tussen de aanval op de agenten in &arcassonne en de gijzelings­actie in 7rqbes lijkt waarschijn­lijk maar is nog niet officieel bevestigd. +et gebied rond de supermarkt is afgezet door de politie.

7rqbes ligt in het departemen­t $ude op ongeveer kilometer ten oosten van &arcassonne een bekende toeristenb­estemming.

Mark Rutte noemt de gijzeling een ³vreselijk drama.´ ³9eel is nog onduidelij­k maar zeker is dat Frankrijk angstige uren beleeft ´ zei premier Rutte na afloop van een top in %russel.

³2p de eurotop hebben we president Emmanuel Macron en via hem alle Fransen verzekerd van onze betrokkenh­eid ´ aldus Rutte. ³:e staan zij-aan-zij in onze voortduren­de strijd tegen terreur.´

(NU)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname