Times of Suriname

7rXmS YerYanJt YeiOiJKeid­VadYiVeXr dRRr YRRrmaOiJ adYiVeXr %XVK

-

96 -ohn %olton voorma lig adviseur voor Sresident *eorge %ush volgt +erbert 0c0aster oS als de nationale veiligheid­sadviseur van de 9erenigde 6taten. 3resident Donald 7rumS maakte via Twitter bekend dat 0c0aster na veertien maanden dienst wordt bedankt voor zijn werk.

%olton wordt beschouwd als een havik. =o Sleitte hij in het verleden voor militaire actie tegen ,ran en voor een harde lijn tegen 1oord .orea en 5usland.

³,k ben generaal 0c0aster dankbaar voor zijn uitste kende werk en zal voor al tijd zijn vriend zijn schreef 7rumS. 0c0aster begint oS

aSril aan zijn nieuwe baan. ,n het veiligheid­skabinet van 7rumS werd onlangs ook al minister van %uitenlands­e =aken 5e[ 7illerson ver vangen door &,A baas 0ike 3omSeo.

Als adviseur van %ush advi seerde %olton de invasie van ,rak in . /ater kwam aan het licht dat veel inlichting­en dat ,rak zou beschikken over massaverni­etigingswa­Sens niet kloSten of sterk overdre ven waren.

De afgeloSen jaren werkte %olton als commentato­r voor conservati­eve media. +ij Sleitte in net als 7rumS meerdere malen voor het verscheure­n van de nucleaire deal met ,ran.

+et is de tweede keer dat een nationale veiligheid­sadviseur van 7rumS moet oSstaSSen. (erder moest 0ike )l\nn kort na zijn aantreden ver trekken. +ij kreeg het verwijt viceSresid­ent 0ike 3ence te hebben misleid over zijn contacten met de 5ussische ambassadeu­r in de 9erenigde 6taten.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname