Times of Suriname

5ebeOOen treNNen ]iFK terXJ Xit 2RVt *RXtKa

-

6<5,É De 6\rische rege ring is het volgens staatsme dia met rebellen eens gewor den over een omvangrijk­e terugtrekk­ing van de militie uit de regio 2ost *outha. De strijders verlaten een van de drie gebieden in 2ost *outha die nog door rebellen gecon troleerd worden meldde de 6\rische staatstele­visie gis teren.

Aansluiten­d zal het leger dit gebied binnentrek­ken. ,n to taal zullen ongeveer . mensen naar het noordweste­n van 6\ris gebracht worden dat nog door rebellen gecon troleerd wordt.

,n kringen rond het leger klonk het dat de overeen komst door 5ussische be middeling met de militie )ailak al 5ahman tot stand kwam. De islamisten contro leren een gebied in het wes ten van 2ost *outha. (en woordvoerd­er van de militie bevestigde het akkoord niet meteen. De verovering van 2ost *houta nabij hoofdstad Damascus zou de grootste overwinnin­g zijn van Sresi dent Assad sinds zijn leger de rebellen in december uit AleSSo wist te verdrijven. De aanhoudend­e aanvallen van het leger oS de stad heb ben de rebellen de voorbije maand verdeeld in kleinere groeSjes terwijl het leger steeds meer gebied wist in te nemen. De strijd zou aan meer dan . mensen het leven gekost hebben. 5adicale strijders verlaten momenteel al een ander re bellengebi­ed. 1a de terug trekking uit het westen zal enkel een gebied rond de stad Douma in het noorden van 2ost *outha in handen van rebellen zijn. De regio maak te de voorbije week de hevig ste aanvallen van de regering mee. +et leger kon meer dan

Srocent van 2ost *outha innemen.

(HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname