Times of Suriname

<elloZ %irds pakt eerste ZedstriMd

-

BASKETBAL – De eindsprint van De Arend kwam net te laat, waardoor Yellow Birds vandoor ging met de winst in de eerste play-offswedstr­ijd in de halve finale in de jongens U-19-klasse van de Surinaamse Basketbal Associatie. In de Ismay van Wilgenspor­thal won Yellow Birds donderdag met 76-70. Yellow Birds staat in de bestof-drie-wedstrijde­n voor met 1-0. Dinsdag wordt de tweede wedstrijd gespeeld.

In het eerste quarter was titelverde­diger Yellow Birds heer en meester en het stond ruim voor met veertien punten: 2410. Ook in het tweede quarter had De Arend niets in te brengen. Het team scoorde slechts vijftien punten en zag zo de achterstan­d oplopen naar zeventien punten: 42-25. In het derde quarter was Yellow Birds ook dominant, maar De Arend kon wel inlopen op de achterstan­d en die brengen naar dertien punten: 61-47. In het vierde quarter begon De Arend aan een eindsprint en gaf Yellow Birds tal van problemen. De achterstan­d werd ingelopen, maar die was te ruim, waardoor Yellow Birds door goed spel in de laatste periode de ontmoeting won. Donyell Samson werd de topscoorde­r bij Yellow Birds met 22 punten, terwijl Cidney Tolud ook 22 punten scoorde voor De Arend.

In de andere halve finale won Finabank Koi Carper de eerste play-offs-wedstrijd van SCVU met 77-70. Na twee quarters stond Finabank Koi Carper al voor met 36-25. Chevaro Kloppenbur­g werd topscoorde­r bij Finabank Koi Carper met 25 punten, terwijl Shivaro Eva, Rogerio Playflair en Giovannie Babel van SCVU elk twaalf punten noteerden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname