Times of Suriname

'H %UX\QH LV KHW ]DW

-

VOETBAL - .evin De Bru\ne beleeft een uitstekend seizoen en na de winst van de &arabao &up maakt zijn club Manchester &it\ ook nog kans op de Premier League en de &hampions League. De Belgische middenveld­er wordt door zijn goals en assists regelmatig vergeleken met andere topspelers als Lionel Messi en &ristiano Ronaldo, maar daar zit de internatio­nal niet meer op te wachten.

³+et is onmogelijk om mij met hen te vergelijke­n. Onze posities zijn compleet verschille­nd. =e spelen in de aanval en scoren tien keer meer dan ik. Als ik tien goals maak in een seizoen, maken zij er honderd. Maar ik heb ook andere taken op het veld´, zegt de pupil van -osep Guardiola in een uitvoerig gesprek met Het Belang van Limburg.

De Bru\ne maakte eerder duidelijk dat hij niet gediend was van de vele tackles van zijn tegenstand­ers in de Premier League: ³,k snap echt niet wat de tegenstand­er denkt. -e kan toch ook aan een shirt trekken. Veel effectieve­r en minder gevaarlijk dan een tackle. +et begint soms te frustreren. Veel teams maken veel overtredin­gen op ons. En maken wij er eentje, krijgen wij geel. ,k kan soms niet geloven hoe het mogelijk is.´

De Belg zegt dat hij de aanslagen nog steeds hekelt, maar dat hij die heeft geacceptee­rd: ³,k heb niet het gevoel dat ik opgezocht wordt door mijn tegenstand­ers. Tackles zijn nou eenmaal onderdeel van het voetbal. ,k huil niet als ik weer geraakt word. ,k bijt op mijn tanden en ga door, met of zonder pijn. Voetbal is een contactspo­rt´, besluit De Bru\ne. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname