Times of Suriname

Vrouw verbrak wereldreco­rd duurste shot alcohol ooit

-

Wie alcohol drinkt tijdens een avondje uit, kan op het einde een stevige rekening gepresente­erd worden - zeker als je aan de shotjes gaat. Maar zelfs als je tot de vroege uurtjes blijft hangen, zullen je schulden in het niets verbleken bij die van Ranjeeta Dutt McGroarty. Zij bestelde één shot cognac, en telde daarvoor meer dan 10.000 euro neer.

Het drankje in kwestie was een glas Rome de Bellegarde uit 1894, de oudste cognac ter wereld. Voor amper 40 ml telde de vrouw in de Londense bar Hyde Kensington maar liefst 10.014 pond (bijna 11.500 euro) neer. Ze verbrak daarmee het wereldreco­rd van het duurste shot alcohol ooit, werd bevestigd door Het is ook niet zo maar een oude cognac: de Rome de Bellegarde werd in 2004 ontdekt in de kelders van Jean Fillioux en zou een van de eerste creaties van de grootmeest­er zijn - de familie Fillioux staat bekend om haar cognac van hoge kwaliteit. Deze specifieke cognac werd in 1894 gemaakt en werd verdeeld over 67 flessen, waarvan er dus eentje in Hyde Kensington staat. Het zou wel de eerste keer in 120 jaar zijn dat iemand een glas van het drankje bestelde.

Ranjeeta Dutt McGroarty

kan het zich gelukkig best permittere­n. De vrouw is oprichtste­r en CEO van Trinity Natural Gas, een energiebed­rijf in India. Ze gaf een korte speech nadat ze haar peperdure drankje betaalde, waarin ze verkondigd­e dat “het leven draait om het uitprobere­n van nieuwe dingen en het verleggen van grenzen.”

Het vorige record dateert overigens van 9 november 2016. Toen bestelde iemand een glas Cuvée Leonie uit 1858 - eveneens een soort cognac - in het Inter Continenta­l in Hong Kong. De persoon in kwestie telde daar toen een dikke 8.000 euro voor neer.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname