Times of Suriname

“Dag wereld, hier ben ik!” Heerlijke foto van triomfante­lijke baby gaat viraal

-

Maak kennis met de kleine Sullivan. Een pasgeboren kereltje dat nu al aardig wat harten verovert. Geboren worden met een smile en een hoop levenslust, meer moest hij daar niet voor doen.

Wat een pose, wat een geestdrift om aan het leven te beginnen! Het kiekje van de kleine Sullivan tovert een glimlach op het gezicht van velen. Maar voor mama Angel Taylor (33) was de bevalling van haar derde spruit geen pretje. Het werden vier rotdagen in het ziekenhuis en een noodkeizer­snede.

“Het was in het algemeen geen gemakkelij­ke zwangersch­ap,” vertelt mama Angel aan “Ik had veel complicati­es zoals zwangersch­apsdiabete­s en last van een hoge bloeddruk.” Toen ze maandag 5 maart in het ziekenhuis aankwam zodat de bevalling kon ingeleid worden, had ze niet gedacht dat ze maar liefst vier dagen in het ziekenhuis zou liggen om maar vier centimeter ontsluitin­g te hebben. Haar jongetje was ook niet ingedaald ondanks dat haar water was gebroken. “Op dat moment wisten we dat een natuurlijk­e bevalling niet zou lukken. We waren ook bang. Was er iets ernstigs aan de hand?” De dokters besloten over te gaan tot een noodkeizer­snede. Fotograaf Laura Shockley kwam net op tijd om het grote moment vast te leggen. En dat tot groot plezier van zijn fans. “Wat een beeld, wat een chille baby”, klinkt het. Ondanks de vermoeiend­e en beangstige­nde aanloop naar zijn geboorte, bleek baby Sullivan de rust en gelukzalig­heid zelve toen de dokters hem uit de buik van mama haalden. Als een overwinnaa­r gooide hij zijn handjes in de lucht, terwijl hij iedereen trakteerde op een vertederen­de glimlach. “Ik was echt zo blij dat hij kerngezond ter wereld kwam – het was een pak van mijn hart,” aldus mama Angel. “Het is ook echt heel grappig, want in mijn buik leek hij zich al heel vaak te stretchen. Mijn man en ik grapten vaak: “Hey, er zal genoeg ruimte zijn om jezelf uit te strekken als je uit die buik bent.” Toen het dan eindelijk zover was, realiseerd­e hij zich dat duidelijk ook,” lacht ze. Intussen zijn mama en baby gezond en wel – en dolgelukki­g – weer thuis.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname