Times of Suriname

6DPHQOHYLQ­J PRHW VWLOVWDDQ ELM JHYROJHQ YDQ NOLPDDWYHU­DQGHULQJ

-

3$5$0$5,%2 'H %R\V 6FRXW 6XULQDPH KHHIW JLVWHUHQ LQ VDPHQZHUNL­QJ PHW GH %DFN /RW HHQ ZDQGHOORRS JHRUJDQLVH­HUG LQ YHUEDQG PHW (DUWK +RXU +HW WKHPD YDQ GH DIJHORSHQ GULH MDDU LV

‘Connect to Earth’.

Wilgo Koster van de Boys Scout Suriname geeft aan, dat de padvinders de organisati­e in de afgelopen twee tot drie jaar hebben ondersteun­d om Earth hour te organisere­n. Verder zegt hij dat het thema centraal staat met dat wat de padvinderi­j doet.

Na de wandelloop organiseer­den de padvinders op het terrein een kampvuur en deden verschille­nde activiteit­en rond het thema ‘Klimaatver­andering’. Koster geeft aan dat hij enorm dankbaar is voor de jeugdigen die gehoor gaven aan de oproep. Volgens hem kiest de jeugd van vandaag er eerder voor om op een feestje te zijn dan mee te doen aan een wandelloop en een kampvuur. Doordat het versnellen van klimaatver­andering en het verbluffen­de verlies aan biodiversi­teit onze planeet bedreigen, probeert Earth Hour 2018-2020 gesprekken - niet eerder gevoerd - aan te knopen over het verlies van de natuur en de dringende noodzaak om die te beschermen. Mensen zijn slechts een deel van het enorme web van leven op aarde. Laten we terug in contact komen met onze wortels en de natuur voeden door te helpen bij het behoud van dieren in het wild en hun leefgebied­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname