Times of Suriname

Slang slikt slof, slipper vol slijm

-

Dierenarts Norman Hill krijgt vaker slangen op zijn operatieta­fel, doorgaans met een dikke bult ergens in het lichaam. “Een buidelrat. Of zelfs een kat, een hond. Of een kip.” Maar een slipper? Dat is nieuw. En levensgeva­arlijk, vertelt de Australisc­he arts. Een oudere man zocht thuis in Haigslea naar zijn slipper. Zijn vrouw zocht mee. In plaats daarvan vonden ze een python, die ergens met vermoedeli­jk ernstige buikkrampe­n lag te balen.

“De man ging naar bed, en stopt zijn sloffen normaal gesproken eronder. Toen hij ’s morgens wakker werd, miste hij een slof. Die was nergens te bekennen. Ze dachten nog dat een buidelrat hem misschien had gestolen en vonden toen de slang”, zegt Hill tegen ABC News.

Het dier had de slof vermoedeli­jk aangezien voor een muis die er volgens de dierenarts­en op had geürineerd. Een pijnlijke fout. Als de slang niet was gevangen, zou hij vermoedeli­jk zijn overleden. De artsen besloten de slang te opereren. De beelden daarvan, waarop te zien is hoe een slijmerige schoen uit het slangenlic­haam wordt gehaald, zijn op Facebook door ruim 5.200 mensen gedeeld.

Voor de operatie was een snee van 20 centimeter nodig. “Vervolgens gingen we naar binnen, in de maag, waar we het lichaamsvr­eemde object eruit hebben gehaald”, vertelt collega dr. Josh Llinas van herpVet.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname