Times of Suriname

+RQJHUVWDNH­U VWRSW OLFKDPHOLM­N SURWHVW WHJHQ JDVZLQQLQJ *URQLQJHQ

-

*521,1*(1 - (pn van de actievoerd­ers die drie ZeNen geleden in hongerstaN­ing ging tegen de gasZinning in *roningen, besindigt ziMn lichameliM­Ne Srotest de Nomende dagen. -an +oltman (66) Xit :ildervanN vindt het naar eigen zeggen mooi geZeest en stoSt om gezondheid­sredenen.

³0iMn benen ziMn al tZee ZeNen NoXd,´ verNlaarde hiM aan het begin van de middag tegenover RTV Noord. 'e doorbloedi­ng is volgens hem niet goed. ³2S een gegeven moment moet Me aan Me gezondheid denNen.´

+oltman ging maandag 12 maart in hongerstaN­ing voor het Nantoor van CentrXm 9eilig :onen in $SSingedam. +iM zette er met s\mSathisant­en een tent oS, stoSte met eten maar bleeI Zel drinNen. +oltman, naar eigen zeggen een aardbeving­sslachtoff­er, zei te zXllen doorgaan tot de inZilligin­g van al ziMn eisen. 'e belangriMN­ste Zaren het onmiddelli­MN terXgschro­even van de gasZinning, een rXimere XitNooSreg­eling en Norting oS gas voor *roningers. +et besindigen van de hongerstaN­ing, die haar vierde ZeeN ingaat, beteNent volgens +oltman niet het einde van de actie in $SSingedam. ³=odra miMn vervanger het overneemt, stoS iN er mee,´ zegt hiM. ³0isschien Nomen er zelIs tZee vervangers. 0aar iN Zeet nX nog niet oS ZelNe dag dat is.´

+oltman zegt na ziMn hongerstaN­ing in het actieNamS te Zillen bliMven om andere dingen te gaan doen. ³,N Zil geen verdere risico¶s meer loSen. 9ier ZeNen is genoeg.´ 9riMdag onderbraN medehonger­staNer -annie Knot haar actie al voor enNele dagen. =iM moest voor haar Nind met het s\ndroom van doZn zorgen, aldXs RTV Noord.

'e actievoerd­ers bliMven volgens +oltman zo lang als nodig is. =e Zillen serieXs genomen Zorden en ooN een eerliMNer en menseliMNe­r behandelin­g NriMgen. ³+et traineren en Nleineren moet stoSSen.´ =iM eisen onder meer dat de gasZinning snel Zordt verminderd en dat schadedoss­iers sneller Zorden aIgehandel­d. (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname