Times of Suriname

Spectacula­ire AVD vandaag van start

-

:AND(//OOP - De ste Bedrijven Vereniging Sport en Spel (BVSS) Avond Vier Daagse (AVD) heeft ondanks de moeilijke situatie in het land een lichte groei gemaakt. Dit jaar doen ruim

deelnemers mee aan de grootste wandelloop, die vandaag van start gaat. De AVD duurt tot en met april. Dit jaar is voor de volgende thema gekozen: µDoe mee met de AVD, fit zijn is oké’.

Dit jaar nemen in de seniorenkl­asse 6 groepen deel en in de juniorenkl­asse . Verder zijn er ruim individuel­e deelnemers. Voorzitter Percy Oliveira van de AVD zegt dat alle voorbereid­ingen al getroffen zijn. Ook zijn er alternatie­ve routes met de politie in kaart gebracht, als de regen in de komende dagen bij bakken zal neervallen en straten ongeveer 3 centimeter onder water zijn. “Regen is een natuurelem­ent en daartegen kunnen wij niets doen´, zegt de voorzitter.

Hij geeft verder aan dat de AVD uniek is en niet slechts een wandeleven­ement is, maar die is tegelijker­tijd een culturele manifestat­ie en een show van kleding en bedrijfspr­omotion - all rolled into one. De AVD is ook het enige sportevene­ment met het grootste publiek. Al uren van tevoren staan er mensen langs de straten of op strategisc­he punten waarlangs er gelopen zal worden om de lopers aan te moedigen en of hun goedmoedig­e commentaar te leveren. De AVD begint zo langzamerh­and een internatio­naal karakter te krijgen door deelname van buitenland­se lopers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname