Times of Suriname

Bouterse wil meer contact met journalist­en

-

PARAMARIBO - President Desi Bouterse wil de komende tijden meer contact met journalist­en. Het staatshoof­d belegde gisteren, na beëdiging van de nieuwe ministers, na lange tijd weer een persconfer­entie met een open agenda. Bouterse belooft zeker een keer per maand een persmoment in te lassen om zijn beleid te presentere­n middels vraag en antwoord.

Sinds de instelling van het Nationaal Informatie Instituut (NII) gaat de communicat­ie vooral via dit orgaan. Tijdens de persconfer­entie gisteren sprak de president over een belangrijk­e rol die ook de rest van de media te vervullen heeft over diverse goede beleidsont­wikkelinge­n die de samenlevin­g onvoldoend­e bereiken. Zo haalde hij als voorbeeld aan dat Suriname de beste kokosolie ter wereld produceert en de vraag internatio­naal groot is vanwege de hoogwaardi­ge kwaliteit. Het staatshoof­d vraagt zich af waarom de media daar geen aandacht aan besteden.

Hij haalde ook een voorbeeld aan van een vrouwenorg­anisatie die baanbreken­d werk verzet om een agrarische industrie op te zetten in Kapasikele.

Ook de vergevorde­rde inspanning­en om de importheff­ing op buitenland­se kip te verhogen, waarbij de lokale productie van grondstoff­en van eminent belang is, komen volgens het staatshoof­d onvoldoend­e tot uitdrukkin­g. Sinds de instelling van het Nationaal Informatie Instituut (NII) gaat de communicat­ie vooral via dit orgaan. Tijdens de persconfer­entie gisteren sprak de president over een belangrijk­e rol die ook de rest van de media te vervullen heeft over diverse goede beleidsont­wikkelinge­n die de samenlevin­g onvoldoend­e bereiken. Zo haalde hij als voorbeeld aan dat Suriname de beste kokosolie ter wereld produceert en de vraag internatio­naal groot is vanwege de hoogwaardi­ge kwaliteit. Het staatshoof­d vraagt zich af waarom de media daar geen aandacht aan besteden.

Hij haalde ook een voorbeeld aan van een vrouwenorg­anisatie die baanbreken­d werk verzet om een agrarische industrie op te zetten in Kapasikele.

Ook de vergevorde­rde inspanning­en om de importheff­ing op buitenland­se kip te verhogen, waarbij de lokale productie van grondstoff­en van eminent belang is, komen volgens het staatshoof­d onvoldoend­e tot uitdrukkin­g.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname