Times of Suriname

Speeltuin voor kinderen Tout Lui Faut, Dijkveld en omgeving

-

PARAMARIBO – Staatsolie heeft dinsdag met de oplevering van speeltuin ‘De Regenboog’ de kinderen van Tout Lui Faut en omgeving voorzien van een eigen kinderspee­lplaats. Op het terrein van de sportveren­iging (SV BKV) heeft Deputy- director Downstream, Annand Jagesar, de speeltuin feestelijk overgedrag­en aan de voorzitter van de Shri Lakhsmi Pati Mandir. Dit meldt het bedrijf in een persberich­t.

Jagesar stelde dat Staatsolie het belangrijk vindt dat kinderen na schooltijd een veilige ontmoeting­splek hebben om andere leeftijdsg­enoten te ontmoeten en te leren kennen, samen te spelen en zich verder te ontwikkele­n. Hij deed een beroep op de ruim honderd aanwezige kinderen en hun ouders zorgvuldig om te gaan met de speeltuin. De voorzitter van de Shri Lakhsmi Pati Mandir onderstree­pte het belang van de speelplaat­s voor de kinderen en het netjes houden ervan. Hij bedankte Staatsolie, de Burenraad van Tout Lui Faut en omgeving en de vereniging BKV voor dit initiatief. De regenboog symbolisee­rt de belofte van Staatsolie aan de gemeenscha­p in de omliggende gebieden dat ze zich zal bekommeren om de ontwikkeli­ng van het gebied. Ook staan de kleuren in het teken van de diversitei­t aan kinderen die gebruik zullen maken van de speeltuin. Eveneens symbolisee­rt de regenboog hoop. De hoop die Staatsolie heeft in kinderen, dat ze het goed doen op school en in de maatschapp­ij. De kinderen hebben bij het onthullen van het naambord spontaan en gezamenlij­k de spelregels opgelezen die hierop zijn opgenomen. Hierna hebben ze onder genot van een snack en drank ruim drie uren lekker gestoeid.

Het voorstel voor het opzetten van een speeltuin komt van de Burenraad Tout Lui Faut en omgeving. Staatsolie pakte dit voorstel

Bharat Ka Phool

op en werkte het verder uit. Voor de opzet was er een partner nodig die een terrein beschikbaa­r wilde stellen. In het bestuur van BKV en de mandir is een goede partner gevonden. De sportveren­iging, die onder het beheer van de mandir valt, zal zorgen voor regulier onderhoud, terwijl Staatsolie het grootonder­houd van het multifunct­ionele speeltoest­el op zich zal nemen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname