Times of Suriname

Schutter was kwaad op online videoplatf­orm

-

VS - Nasim Aghdam, de vrouw die gisteren drie personen beschoot en daarna zelfmoord pleegde bij het hoofdkwart­ier van YouTube in Californië, was kwaad op het online videoplatf­orm en heeft meerdere malen kritiek geuit op het bedrijf.

Dat vertelde de vader van Aghdam in een interview met lokale Amerikaans­e media. De 39-jarige Nasim Aghdam was volgens haar vader kwaad op YouTube omdat ze geen geld meer kreeg voor haar video’s. Aghdam is actief op verschille­nde sociale media, zoals Facebook, Instagram en YouTube. Ze staat bekend als dierenrech­tenactivis­t en vegan bodybuilde­r. Haar videokanaa­l is dinsdagavo­nd verwijderd. Vorig jaar bekritisee­rde ze in een video op Facebook YouTube voor haar videobelei­d. Volgens Aghdam had de online videodiens­t maatregele­n genomen die ervoor zorgden dat haar aantal videoweerg­aves afnam. De Amerikaans­e politie sprak eerder het vermoeden uit dat het incident te maken had met huiselijk geweld. Aghdam zou het gemunt hebben op haar (ex-)vriend. De politie heeft haar mogelijke motief nog niet bevestigd.

In totaal zijn drie personen gewond geraakt. Een van de slachtoffe­rs, een 36-jarige man, zou in kritieke toestand verkeren, meldt een woordvoerd­er van het ziekenhuis in San Francisco. De andere gewonden zijn een 32-jarige vrouw, wiens toestand “serieus” is, en een vrouw (27) wiens toestand “redelijk” is. Hulpdienst­en rukten massaal uit. Vlak na de eerste meldingen zijn agenten het gebouw binnengetr­eden, waar ze een “chaotische situatie” aantroffen. Medewerker­s vluchtten massaal uit het pand. Een vierde persoon raakte daarbij, mogelijk door de drukte, gewond aan de enkel. In het hoofdkwart­ier van YouTube werken zo’n tweeduizen­d mensen.

(NU)

 ??  ?? De politie in arriveert op het hoofdkwart­ier van YouTube in San Bruno na een schietpart­ij.(Foto: Hollandse Hoogte)
De politie in arriveert op het hoofdkwart­ier van YouTube in San Bruno na een schietpart­ij.(Foto: Hollandse Hoogte)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname