Times of Suriname

,nGrXNZeNNe­nG /iverpool ]et Man &ity te NiMN

-

VOE7BAL - Een indrukwekk­end Liverpool heeft uitstekend­e zaken gedaan in de eerste ontmoeting met Manchester City in de kwartfinal­e van de Champions League. Op Anfield was de eindstand al na dertig minuten bereikt 3-0. Manchester City begon met de beste bedoelinge­n aan de Champions Leaguekwar­tfinale, maar werd vanaf de eerste minuut aan alle kanten overvleuge­ld door het energieke spel van Liverpool. Dat leverde na tien minuten de eerste goal op. James Milner stuurde Mohamed Salah weg, de Egyptische uitblinker vond 5oberto )irmino en omdat de City-defensie onvoldoend­e ingreep kreeg Salah de bal voor het intikken 1-0.

Ook na de openingstr­effer bleef Liverpool wervelen. Na twintig minuten veroverde Milner de bal en besloot Alex Oxlade-Chamberlai­n maar eens uit te halen op de rand van de zestien. Enkele seconden later lag de bal achter de verbouwere­erde City-doelman Ederson. Weer tien minuten later werd het zelfs 3-0. Sadio Manp kopte bij de tweede paal binnen.

Na de waanzinnig­e eerste helft die in een ongeloofli­jk tempo verliep, nam Liverpool logischerw­ijs een beetje gas terug in de tweede helft. Dat kwam ook door een tactische ingreep van de overbluft Pep Guardiola, die voor een verdedigen­der blok op het middenveld koos. Het resultaat was een veel minder spectacula­ire tweede helft, waarin alleen nog een afgekeurd doelpunt van City viel.

De return is volgende week in het Etihad Stadium. Daarin moet Liverpool het stellen zonder aanvoerder Jordan Henderson, die door een gele kaart geschorst is voor de volgende Champions Leagueweds­trijd. Daarnaast staat achter de naam van Salah een vraagteken. Hij viel in de tweede helft geblesseer­d uit.