Times of Suriname

Miami Heat naar play-offs

-

BAS.E7BAL - Miami Heat heeft zich dinsdag als tiende club verzekerd van deelname aan de play-offs in de NBA. De ploeg uit )lorida was met 101-98 te sterk voor Atlanta Hawks. De zege kwam in de slotfase tot stand, toen Miami een eindspurt inzette en met negen punten op rij een achterstan­d omzette in een kleine voorsprong.

Josh 5ichardson blokte twee schoten van Hawks in de laatste seconden en stelde daarmee de winst veilig. Goran Dragic was de topscorer voor Heat met 22 punten. Eerder bereikten 7oronto 5aptors, Boston Celtics, Cleveland Cavaliers, Philadelph­ia 76ers, Indiana Pacers en Washington Wizards de playoffs in de Eastern Conference. Milwaukee Bucks en Detroit Pistons strijden om het laatste ticket.

De basketball­ers van Houston 5ockets gaan als favoriet de play-offs van de Amerikaans­e NBA in. De ploeg boekte met een ruime overwinnin­g op Washington Wizards (120-104), zijn 63e zege van dit seizoen. Houston is ook de onbetwiste koploper in de Western Conference. James Harden was de grote man bij de 5ockets met 38 punten, 10 rebounds en 9 assists. Clint Capela voegde 21 punten toe aan de productie en Gerald Green 16 punten. Bradley Beal was topschutte­r voor de Wizards met 27 punten.

In de Western Conference ligt de strijd nog grotendeel­s open. Achter het al geplaatste Houston 5ockets, Golden State Warriors en Portland 7rail Blazers zijn nog vijf plaatsen te vergeven, waarvoor zeven clubs in aanmerking komen. De play-offs in de NBA gaan op 14 april van start. De Warriors waren vorig seizoen in de finale te sterk voor Cleveland Cavaliers. (Nusport)

 ??  ?? Dwayne Wade van Miami Heat gaat langs een speler van Atlanta Hawks. (Foto: Nusport)
Dwayne Wade van Miami Heat gaat langs een speler van Atlanta Hawks. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname