Times of Suriname

Ers Ereekt reFRrd

- Jesus Navas van Sevilla probeert de bal voor te trekken, terwijl hij in de gaten wordt gehouden door een verdediger. (Foto: The Guardian)

BASKETBAL - De basketball­ers van Philadelph­ia 76ers hebben het record van meeste opeenvolge­nde zeges voor het team gebroken. In 1983 won Philadelph­ia veertien wedstrijde­n op rij in het reguliere seizoen - om vervolgens ook zijn laatste NBA-titel te winnen - en dinsdagavo­nd ging dat record eraan.

Sixers kwam het uitduel met Atlanta Hawks in met veertien achtereenv­olgende overwinnin­gen op zak. Daar wilde Hawks in de laatste wedstrijd van zijn vrij dramatisch seizoen een eind aan maken en het begin was goed. Philadelph­ia nam het heft na één kwart echter in handen en gaf de voorsprong niet meer weg: 113-121.

Overigens werden de lights dinsdagavo­nd spot

ook even op Andre Ingram gericht. De 32-jarige Amerikaan sleet zijn jaren onder meer in Australië en de opleidings­competitie van de NBA, maar dinsdag mocht hij bij Los Angeles Lakers dan eindelijk zijn debuut maken. Als oudste Amerikaans­e debutant in meer dan een halve eeuw deed hij het bijzonder goed: Ingram scoorde negentien punten. Indiana Pacers-Charlotte Hornets 93-119, Washington Wizards-Boston Celtics 113-101, Dallas MavericksP­hoenix Suns 97-124, Utah Jazz-Golden State Warriors 119-79, Los Angeles LakersHous­ton Rockets 99-105.

(HLN) VOETBAL - Na één jaar afwezighei­d staat Bayern Mnchen weer in de halve finales van de Champions League. De heenwedstr­ijd tegen Sevilla werd al met 1-2 gewonnen en dankzij dat resultaat volstond een doelpuntlo­os gelijkspel in de Allianz Arena. Arjen Robben speelde de volledige wedstrijd aan Duitse zijde, terwijl de Spanjaarde­n met tien man eindigden na een rode kaart voor Joaquin Correa. Zodoende komt er een einde aan het sprookje van Sevilla, dat in de vorige ronde nog wist af te rekenen met Manchester United. De formatie van Vincenzo Montella moest minimaal twee keer scoren om kans te maken op een plaats in de volgende ronde, maar dat heeft er geen moment in gezeten. Wissam Ben Yedder, op Old Trafford nog beslissend met twee treffers, kon het verschil deze keer niet maken. Pablo Sarabia had vlak voor rust een grote mogelijkhe­id om het nog enigszins spannend te maken, maar Rafinha stak daar een stokje voor. Bayern hoefde niet tot het gaatje te gaan om de voorsprong te verdedigen en leek daar ook geen moment zin in te hebben. De thuisploeg was enkele keren dreigend via Robert Lewandowsk­i en Javier Martinez, maar wist het net niet te vinden. Sevillaspe­ler Correa werd in een chaotische slotfase nog van het veld gestuurd. Bayern kan zich zonder maximale inspanning gaan voorbereid­en op komend weekend. Borussia Mönchengla­dbach komt dan op bezoek bij de landskampi­oen.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname