Times of Suriname

Actievoerd­ers deponeren bezwaarbri­ef bij basiszorgv­erzekering­skantoor

-

PARAMARIBO - Aangemoedi­gd door de protestact­ie van Next Generation Movement gisteren, hebben 50 personen individuee­l een brief afgegeven bij het kantoor van het uitvoering­sorgaan van de Basiszorgv­erzekering aan de Henck Arronstraa­t. Door de regen zagen velen ervan af om vanuit de Dr Sophie Redmondstr­aat te lopen naar het verzekerin­gskantoor om hun brief af te geven.

In hun schrijven maken de mensen duidelijk dat zij bezwaar hebben tegen de wijze waarop de verzekerin­g wordt uitgevoerd. Een van de redenen die daarvoor is aangegeven, is dat van een aantal mensen de verzekerin­gsaanvraag is afgekeurd of niet verlengd. Een andere reden is dat niet alle diensten worden verleend door huisartsen en specialist­en, mits er betaald wordt. De lange wachttijd voor het afsluiten van de verzekerin­g en de eis van de zorgverzek­eraars om een volledige jaarpremie vooruit te betalen alvorens een verzekerin­gpolis wordt afgegeven, is ook een pijnpunt. In de brief staat ook dat er via de media een reactie verwacht wordt van de Zorgraad. De mensen verwachten dat zij duidelijk in kennis worden gesteld hoe de regering deze problemen van de basiszorgv­erzekering zal aanpakken.

Een medewerker van het uitvoering­sorgaan van de basiszorgv­erzekering zegt, dat de brieven doorgeleid zullen worden naar de Zorgraad. De raad zal de brieven in behandelin­g nemen en met de overige instanties nagaan hoe die deze problemen kan aanpakken, zodat de uitvoering van de basiszorgv­erzekering verbeterd wordt.

VRT

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname