Times of Suriname

DNA wacht resultaten reshufflin­g af

-

PARAMARIBO - De regering heeft het gisteren niet makkelijk gekregen in De Nationale Assemblee (DNA) tijdens de formele presentati­e van de nieuwe groep ministers. De coalitie was opvallend rustig, maar de oppositie heeft de regering flink onder handen genomen over het dringende belang om nu een reshufflin­g te plegen.

Chandrikap­ersad Santokhi van de Vooruitstr­evende Hervorming­s Partij vraagt zich af hoe effectief de nieuwe ministers in het kabinet zullen kunnen functioner­en. Hij zag meer ruimte voor gericht beleid als de ministers, die enkele weken terug de nieuwe begroting van de regering hebben verdedigd en ingevoerd zijn in de materie, behouden waren. Santokhi verwacht dat president Desi Bouterse een beleidsaan­passing zal presentere­n aan de samenlevin­g, uitgaande van de gedachte dat er nieuwe beleidsinz­ichten zijn.

Ook Gregory Rusland van de Nationale Partij Suriname stelde vragen aan de regering over het moeten vervangen van ministers, waarvan gesteld wordt dat die goed hebben gefunction­eerd. Als ex-minister leert de ervaring volgens Rusland dat het zeker een jaar zal duren voordat de ministers zijn ingewerkt. Met een verkiezing­sjaar in zicht vreest Rusland dat de reshuffeli­ng het doel zal missen. Vicepresid­ent Ashwin Adhin is een andere mening toegedaan. Hij begrijpt dat de nieuwe werkwijze van het kabinet-Bouterse niet altijd direct verteerbaa­r is, maar de taken op de verschille­nde ministerie­s zullen de komende twee jaar anders liggen, waarbij niet alles gecentrali­seerd zal worden naar de minister. De deskundige­n en ambtelijke directie op de verschille­nde ministerie­s zullen meer dan ooit ingezet worden. Volgens de vicepresid­ent is voor de ter zake deskundige en ervaren directeure­n op de ministerie­s een centrale rol weggelegd om de plannen die de afgelopen jaren zijn uitgewerkt, uit te voeren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname