Times of Suriname

Verdachte meervoudig­e verkrachti­ng ontkent politiever­horen

-

PARAMARIBO – Edgar J, die verdacht wordt van verkrachti­ng van een vrouw en twee meisjes, ontkende gisteren dat hij verklaring­en aflegde bij de politie. Hij beweert de verklaring zoals die staat in het proces-verbaal, niet te hebben afgelegd bij een politie-inspecteur.

De inspecteur getuigde gisteren dat de man verklaarde dat hij een relatie had met een van de slachtoffe­rs. De vrouw was jarig en wilde een taart. Edgar J kreeg haar zover dat zij in zijn wagen kwam. Hij beloofde haar geld te zullen geven voor haar verjaardag. Hij kreeg een keer vrijwillig seks met haar en daarna tegen haar wil. Over een ander slachtoffe­r kon hij zich bij de politie niets herinneren. Hij gaf wel toe het derde slachtoffe­r tegen haar wil te hebben meegenomen en misbruikt. De inspecteur zegt dat de man de ernst van de zaak niet inziet, want hij wilde deze onderhands met de politie afwikkelen. De rechter zegt dat Edgar J op de vorige zitting een glimlach op zijn gezicht had toen hij zijn verklaring aflegde.

Een agente getuigde dat zij twee van de slachtoffe­rs hoorde. Een van hen vertelde haar dat zij samen met haar broertje en nichtje was om spullen voor haar moeder te verkopen. Volgens het kind stopte Edgar J in een witte wagen bij haar en vroeg waar hij een gascilinde­r kon kopen. Het slachtoffe­r nam samen met de twee kinderen plaats in de wagen van de man om naar de winkel te gaan om de gascilinde­r te kopen. Hij reed naar twee winkels waar hij alleen uitstapte. Hij reed daarna met de kinderen naar een donker en afgelegen plaats, waar hij met het slachtoffe­r seks bedreef. Het meisje zegt met een gasbuks te zijn bedreigd. Met een ander slachtoffe­r kreeg de man vijf keer seks op verschille­nde plaatsen. De agente zegt dat de slachtoffe­rs de verdachte meteen herkenden. Volgens Edgar J, die juridische bijstand krijgt van raadsvrouw Georgette Leter, legde hij geen verklaring van vijftien pagina’s af bij deze agente.

Op 26 april wordt de behandelin­g van deze zaak voortgezet.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname