Times of Suriname

Manglie: “Uit voorzorg heb ik de politie gebeld”

-

PARAMARIBO – “Toen ik het vreemde vliegtuig op mijn terrein ontdekte, heb ik meteen de politie ingeschake­ld”, zegt Imro Manglie aan Een eenmotorig vliegtuig dat vanuit Guyana was vertrokken en onderweg was naar Frans-Guyana, maakte gisteren een noodlandin­g op zijn terrein aan de Ataoelahwe­g in Nickerie. De piloot kon geen contact maken met de Surinaamse luchtvaart­autoriteit­en om te melden dat hij over het Surinaamse luchtruim zou vliegen.

Times of Suriname.

De rijstonder­nemer vertelt aan de krant dat hij elke middag een ronde maakt op zijn rijstvelde­n. Gisteren zag hij op een gegeven moment een vreemd vliegtuig dicht bij een van de gebouwen op zijn terrein staan. “Ik vroeg aan de arbeiders wat er aan de hand was en die vertelden dat de twee mannen die in het toestel zaten een noodlandin­g moesten maken en daardoor op zijn terrein zijn beland. De mannen waren bezig te bellen met hun telefoon en gaven aan dat zij terug moeten vliegen naar Guyana om bij te tanken om dan hun reis opnieuw te maken. Ik vertrouwde het zaakje niet en gaf aan dat ze zich op Surinaams grondgebie­d bevinden en dat er hier regels zijn. Ik vroeg ze om te stoppen met bellen en hun telefoon uit te schakelen en ik schakelde daarna meteen de politie in”, vertelt Manglie. De politie nam de twee mannen mee voor ondervragi­ng en het toestel bleef op het terrein van Manglie onder bewaking van de politie. Commandant van politie regio West, Widjaikuma­r Oedit, zegt aan de krant dat het onderzoek nog gaande is, maar dat er tot nu toe niets verdachts is aan het vliegtuig. “Het toestel is roodwit gelakt en heeft als registrati­enummer N235HC.

In het toestel waren er een Argentijn en een Amerikaan. Na contact te hebben gemaakt met de luchtvaart­autoriteit Casas en de procureurg­eneraal (pg) deelde Casas mee dat er een melding was binnengeko­men van een vliegtuig dat problemen scheen te hebben en een noodlandin­g zou moeten maken. Volgens Oedit heeft voorlopig onderzoek uitgewezen dat het toestel inderdaad motorpech had en is uitgeweken naar het terrein van Manglie om een noodlandin­g te maken. “De zaak zal nauwkeurig worden onderzocht en volgens instructie­s van de pg worden afgehandel­d, omdat wij niet willen dat allerlei vreemde verhalen de wereld in worden gestuurd over dit vliegtuig”, zegt Oedit.

VRT/AL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname