Times of Suriname

)uU\ keeUt teUuJ in UinJ

-

BO.6E1 - Voormalig wereldkamp­ioen zwaargewic­ht Tyson Fury keert na bijna drie jaar afwezighei­d terug in de ring. De 2 -jarige bokser heeft gisteren een contract getekend bij de bekende promotor Frank :arren. De controvers­iële Fury, die begin dit jaar zijn licentie terugkreeg van de Britse boksbond na een dopingscho­rsing, neemt op juni in de Manchester Arena het op tegen een nog onbekende opponent.

De Brit testte in februari 20 positief op het verboden middel nandrolon. Hij verzuimde anderhalf jaar later bovendien urine af te staan voor een dopingtest.

In juni 20 6 werd hij aangeklaag­d door het Britse antidoping­bureau 8.AD, maar de bokser claimde onschuldig te zijn en zei dat de sporen van het verboden middel afkomstig waren van het eten van ongecastre­erd wild zwijn. Fury bereikte in december alsnog een akkoord met 8.AD over een schorsing van twee jaar met terugwerke­nde kracht. De uitsluitin­g liep aan het einde van 20 al af.

:ladimir .litschko was in oktober 20 de laatste tegenstand­er van de nog altijd ongeslagen Fury, die liefst 2 keer als winnaar uit de ring stapte. In achttien van die gevechten sloeg hij zijn tegenstand­er knock-out.

Met zijn triomf tegen .litschko veroverde Fury in ppn klap de wereldtite­ls van de bonden IBF, :BO en :BA, die hij later echter weer moest inleveren. Vorig jaar onthulde hij dat hij depressief was en cocawne gebruikte om zijn mentale problemen te bestrijden.

(NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname