Times of Suriname

5o]enstrXik treIt .ovalev in -aSan

-

MMA - De Surinaamse kickboks wereldkamp­ioen Jairzinho ‘Bigi Boi’ Rozenstrui­k is klaar voor Rizin 10 - Fukuoka, een Mixed Martial Arts evenement dat onder auspiciën van de Rizin Fighting Federation op 6 mei dit jaar in Marine Messe Fukuoka, Japan zal worden afgewerkt.

‘Bigi Boi’ Rozenstrui­k zal in de 120 kg Heavyweigh­t klasse het opnemen tegen Andrey Kovalev uit Ukraine. De Surinaamse vechter is intensief bezig zich voor te bereiden naar dit gevecht toe en wel onder leiding van zijn coach Michael Babb. ‘Bigi Boi’ won zijn laatste internatio­naal gevecht in april 2017 op Aruba; een kooigevech­t waar hij Gonzalez Engelbert door middel van knock-out in de eerste ronde versloeg. Daarvoor wist ‘Bigi Boi’ in december 2016 geschieden­is te schrijven in Zheng Zhou, China waar hij een 4-mans toernooi op zijn naam schreef en de eerste Surinamer werd met een WLF (WU Lin Fing) wereldtite­l. ‘Bigi Boi’ versloeg in dat toernooi de twee meter lange Chinese reus Song Liyuan op punten en won later de finale van Don Abena middels knock-out in de eerste ronde.

Op 30 juli 2017 wist ‘Bigi Boi’ de SuThaiBo wereldtite­l met succes te behouden door de Venezolaan­se Carlos Salazar door middel van een technical knock-out te verslaan. Tijdens de derde editie van Bloed, Zweet & Tranen in een MMA-gevecht was hij heer en meester over de Nederlande­r Marvin Aboeli. Aboeli werd al in de eerste ronde middels knock-out verslagen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname