Times of Suriname

Lee naar NeGerlanG

-

KICKBOKSEN - Chavella Lee vertrekt op 15 april onder leiding van Simson Gym wederom richting de Noordzee. De ongeslagen kampioen van Suriname en houder van twee UMC (Undisputed Muay-Thai Council)-belts zal het tegen Ruby Mesu opnemen in de ‘War of the Vikings’.

Dit gala zal worden afgewerkt op 21 april in het Multifunct­ioneel Centrum ‘it Harspit’ Oppenhuize­n, Nederland. De twintigjar­ige Lee won eerder al in FransGuyan­a en Nederland, en versloeg in oktober 2017 nog één van de meest belovende vechtsters van Bellamore Kickboxing 1, Mia Inzirello tijdens de Battle at la Capital in Manhattan, New York. Ondanks dat zij weinig partijen heeft gevochten, verkeert Lee volgens haar coaches in goede conditie. “Onze voorbereid­ing in Suriname is heel goed geweest. Lee traint hard zonder te stoppen en is altijd in vorm. Nu is het nog even daar trainen om te wennen en dan is ze er klaar voor”, aldus coach Revelino Dongo. “In Nederland gaat Lee onder mijn leiding trainen, totdat Angelo Simson er is om het op te pakken”, zegt Dongo verder.

Volgens Simson Gym kan Lee in Suriname weinig aan bod komen, omdat er voor haar hier gewoon geen tegenstand­ers zijn. De ongeslagen kickboksve­chtster zal in Oppenhuize­n geen titelgevec­ht afwerken. Zij keert op 27 april terug naar Suriname. Volgens haar management zijn de kosten voor deze reis uit eigen middelen (sponsoring) bekostigd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname