Times of Suriname

SNL naar halve finales bekertoern­ooi

-

VOETBAL – Het Surinaams Nationaal Leger (SNL) heeft zich geplaatst voor de halve finales van het nationale bekertoern­ooi. Woensdagav­ond wist SNL in de kwartfinal­e van Real Leiding te winnen met 3-1, na een ruststand van 2-0. In de halve finale neemt SNL het op tegen West United, dat in de kwartfinal­e afrekende met Tahiti. Real Leiding, dat uitkomt in de Sport Organisati­e Leiding en Omgeving (SOLO), was de underdog in dit duel, maar hield goed stand tegen de jongens van het leger in de beginfase van dit kwartfinal­eduel. In de laatste minuten van deze helft kreeg SNL twee reele kansen en deze waren direct raak. In de 40ste minuut maakte Renzo Akrosie de 1-0 en een minuut later zorgde Giovanni Blatz voor de 2-0. Ook in de tweede helft was SNL het betere team, maar Real Leiding bleef constant strijd leveren. Het team werd beloond voor zijn harde werk, want in de 68ste minuut verkleinde Michael Seijmonson de achterstan­d naar 2-1. Real Leiding geloofde in een terugkeer en deed er alles aan om langszij te komen, maar SNL bleef kalm, zakte even terug en loerde op de coun- ters. In de 82ste minuut maakte Fabian Lijkwan de 3-1 en verzekerde hiermee een plek voor zijn team in de halve finales van dit toernooi. Hierdoor komt er ook een einde aan het sprookje van Real Leiding, dat het als een team van een lidbond zo ver heeft geschopt in dit toernooi.