Times of Suriname

Broederlie­fde zette te veel vrienden op gastenlijs­t

-

Nadat eerder deze week bekend werd dat het concert van Broederlie­fde in het Sparta-stadion niet doorgaat en de hiphopform­atie productieb­edrijf MIM Production­s hiervan de schuld gaf, kan er een nieuw hoofdstuk aan het verhaal worden toegevoegd. MIM Production­s zegt namelijk dat niet zij, maar Broederlie­fde verantwoor­delijk is voor de betalingsp­roblemen die indirect hebben geleid tot het annuleren van het tweede Broederlie­fde & Friendscon­cert

Woensdag plaatste Broederlie­fde op sociale media een statement waarin het beweert dat het concert is afgelast vanwege problemen bij MIM Production­s. Het productieb­edrijf zou vorig jaar bij het eerste concert van Broederlie­fde in Het Kasteel ver over het afgesproke­n budget zijn gegaan. “Nader onderzoek bracht vervolgens aan het licht dat veel partijen door MIM Production­s onbetaald zijn gelaten”, zo staat in de verklaring. “Achter de schermen hebben de leden van Broederlie­fde overleg gevoerd met de producent om de ontstane tekorten aan te zuiveren. Na een grondige evaluatie van het concert van vorig jaar, hebben we alsnog besloten niet meer met het bedrijf te willen samenwerke­n.” Vandaag laat MIM Production­s in een persverkla­ring weten dat volgens hen de vork anders in de steel zit. “De basis van het probleem ligt bij de eerste editie van het concert. Al snel werd duidelijk dat we met zijn allen verlies zouden lijden. Volgens Broederlie­fde omdat wij over het budget heen waren gegaan. Deze informatie klopt echter niet. Het kostenplaa­tje is altijd hetzelfde gebleven. MIM heeft het budget niet overschred­en, maar de inkomsten vielen tegen. Onder meer doordat veel koopkaarte­n omgezet zijn naar gastenlijs­t, op verzoek van Broederlie­fde. Daarnaast was het concert officieel uitverkoch­t, maar waren er nog duizend kaarten over. Dat was best een grote verliespos­t.” Betalingsp­roblemen nekten show Broederlie­fde. Daarnaast was het concert officieel uitverkoch­t, maar waren er nog duizend kaarten over. Dat was best een grote verliespos­t.”

Toen de verliezen bekend werden, is er volgens het productieb­edrijf discussie ontstaan tussen de drie partijen, MIM, Broederlie­fde en boekingska­ntoor Missin Link, over de verdeling van het ontstane gat. “En daar zijn wij, MIM Production­s, niet uitgekomen. Tegelijker­tijd bleven de rekeningen naar MIM komen en op een gegeven moment hebben we de leverancie­rs doorgestuu­rd naar Broederlie­fde en Missin Link. (...)

“We hebben echt dag en nacht ziel en zaligheid gegeven aan dit project. Iedereen die betrokken was, kan dat beamen. Los van het feit dat wij niet in de verliezen tegemoet zijn gekomen, hebben wij ook niets ontvangen voor onze arbeid, ruim 2500 uur vanuit ons hele productiet­eam. Meeste pijn doet het dat wij dit als natrap krijgen, na al ons harde werken en inzet, geen betalingen, geen eerlijke verdeling in de verliezen.” Maar het bericht op hun Facebook is als dank. De hiphopform­atie gaat nu een alternatie­f concert organisere­n in Ahoy, dat moet plaatsvind­en op 22 september. “Het goede nieuws is dat Broederlie­fde niet van plan is om alle fans (en zichzelf!) een geweldig spektakel te laten ontnemen. Iedereen met een kaartje voor Broederlie­fde & Friends 2018 is van harte welkom in Ahoy”, zo staat in het statement van de groep te lezen.

(De Telegraaf/Foto: axed)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname