Times of Suriname

:LVVHONRHUV­HQ GUXNNHQ RS RP]HW )DJURQ

-

%5866(/ )agron heeIt in het eerste kwartaal meer om zet behaald, rekening hou dend met wisselkoer­seffecten. 'it bleek gisteren voorbeurs uit de kwartaalci­MIers van de magistrale bereider.

&(2 5aIael 3adilla sSrak in een toelichtin­g oS de kwar taalciMIer­s van een µsterk¶ Srestatie.

'e omzet van )agron kwam aIgeloSen kwartaal uit oS , milMoen euro, tegenover , milMoen euro in de eer ste drie maanden van . *erekend tegen constante wisselkoer­sen steeg de om zet evenwel met , Srocent. $lle regio¶s droegen biM aan de groei.

$utonoom was er een groei van Srocent, oI , Srocent rekening houdend met wissel koerseffec­ten.

+/ 7echnolog\, dat door )agron niet langer als een kernactivi­teit wordt be schouwd, was goed voor een omzet van , milMoen euro, een omzetgroei van slechts

, Srocent oS Maarbasis. ,n 1oord $merika deed de magistrale bereider goede zaken, mits gerekend tegen constante wisselkoer­sen, met een omzetstiMg­ing van , Srocent tot , milMoen euro. $utonoom daalde de omzet evenwel Iractionee­l.

'aarbiM kon )agron meldden dat het in maart inmiddels ook de Ielbegeerd­e licentie van &aliIornis heeIt ontvangen voor de bereidings­Iaciliteit in :ichita. 1u missen alleen nog de licenties van ,ndiana en 1orth 'akota. 'e magis trale bereider verwacht deze later dit Maar.

,n =uid $merika daalde de omzet met , Srocent naar

, milMoen euro, maar tegen constante wisselkoer­sen was er een stiMging van , Sro cent. ,n (uroSa stegen de verkoSen met , Srocent naar , mil Moen euro, terwiMl er autonoom een groei was van , Srocent. :el werd de omzet volgens )agron nog bewnvloed door een beSerkte Sroductbes­chik baarheid van Iarmaceuti­sche grondstoff­en, maar inmiddels ziMn deze Sroblemen volgens de magistrale bereider groten deels oSgelost.

Outlook

³'e leidende marktSosit­ies van )agron in combinatie met de overname van +umco, zorgen voor een uitstekend­e SroSositie die voor verdere groei van zowel de omzet als de winstgeven­dheid zal zorgen in ”, zei &(2 3adilla. (en concrete outlook gaI )agron voor dit Maar nog niet aI.

+et aandeel )agron sloot woensdag oS , euro.

(Beursduive­l)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname