Times of Suriname

6KHOO ]LHW HQHUJLHWUD­QVLWLH DOV EHSHUNW ULVLFR YRRU HLJHQ LQYHVWHULQ­JHQ

-

'(1 +$$* 6hell ziet in de energietra­nsitie de komende tiMd een beSerkt risico voor de eigen investerin­gen.

'at stelt het 1ederlands %ritse olie en gasbedriMI in een gisteren geSublicee­rd raSSort over de gevolgen van de overgang naar schonere brandstoff­en.

6hell dat van de huidige olie en gasreserve­s van het bedriMI in naar schatting Sro cent is oSgeSomSt. +oewel er in de tussentiMd nieuwe velden biM kunnen komen, zegt de ondernemin­g tot die tiMd goed bestand te ziMn tegen eventu ele aanhoudend lage olie en gasSriMzen.

9oor de middellang­e termiMn verwacht 6hell te investeren in activiteit­en die belangriMk­er worden door de energietra­nsi tie zodat het daarin een sterke Sositie verwerIt.

=o wordt in 1ederland al meer geld gestoken in wind SroMecten en in het 9erenigd .oninkriMk in energiedis tributie aan consumente­n. 'aarnaast investeert de oliegigant in onder meer elek trisch riMden en riMden oS wa terstoI.

'e lange termiMn is nog erg onzeker, stelt 6hell. 0aar de multinatio­nal zegt flexibel ge noeg te ziMn om daaroS in te kunnen sSelen. 0ilieudeIe­nsie stelt dat uit het raSSort bliMkt, dat 6hell de gevolgen van de energie transitie niet overziet. ³6hell voorziet een wereld die goed is voor 6hell, maar ramSzalig voor het klimaat en ons alle maal,” meent de organisati­e. ³$ls we met 6hells voorsSel ling meegaan, wordt er veel te veel olie en gas verbrand en zal de klimaatver­andering uit de hand loSen.”

'e organisati­e heeIt onlangs aangekondi­gd 6hell voor de rechter te sleSen. (NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname