Times of Suriname

,$* RYHUZHHJW RYHUQDPHER­G RS 1RUZHJLDQ $LU

-

/21'(1 /uchtvaartc­oncern ,nternation­al $irlines *rouS ,$* , het moederbedr­iMI van onder meer %ritish $irwa\s en ,beria, overweegt een overnamebo­d te doen oS SriMsvecht­er 1orwegian $ir. ,$* heeIt een belang oSge bouwd in het 1oorse concern van , Srocent en stelt dat een bod oS het volledige be driMI mogeliMk is.

,ngewiMden hadden eerder al aan Sersbureau Bloomberg gemeld dat ,$* kiMkt naar de 1oorse luchtvaart­maatschaS SiM. 0et de mogeliMke deal zou een bedrag ziMn gemoeid van omgerekend in totaal cir ca , milMard euro.

,$* stelt in een verklaring dat 1orwegian $ir een aantrek keliMke investerin­g is, maar dat er oS dit moment nog geen besluit is genomen oI een overnamevo­orstel wordt gedaan. 'oor de 1oorse bud getmaatsch­aSSiM in te liMven kan ,$* ziMn marktaande­el verder versterken. 1orwegian $ir vliegt als SriMsvecht­er on der meer oS lange routes naar de 9erenigde 6taten en het &aribisch gebied.

0et een overname kan ,$* beter de concurrent­ie aangaan met andere grote (uroSese sSelers als /uIthansa en $ir )rance ./0. ,$*, ook moederconc­ern van $er /ingus en 9ueling, zegt dat door de minderheid­sdeel neming in 1orwegian $ir een Sositie is ontstaan om onder handelinge­n met de 1oren aan te gaan.

,$*. 2S de beurs in 2slo schoot de koers van 1orwegian $ir na de berich ten met Srocent omhoog. /ater werd de handel stilge legd. (NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname