Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1919 - Britse en Gurkha troepen vermoorden in Amritsar, India ten minste 379 ongewapend­e deelnemers aan demonstrat­ie in het kader van de geweldloos-verzet-campagne van Gandhi. 1992 - Aardbeving bij Roermond met een magnitude van 5,8 op de schaal van Richter.

Politiek

1849 - Hongarije wordt een republiek.

1992 - De Organisati­e van Amerikaans­e Staten (OAS) roept de Peruviaans­e president Alberto Fujimori op de democratie onmiddelli­jk te herstellen, maar kondigt geen economisch­e sancties af.

Wetenschap en technologi­e

1970 - Een zuurstofta­nk aan boord van Apollo 13 explodeert waardoor de missie voortijdig moet worden beëindigd. Jim Lovell, Fred Haise en Jack Swigert, de bemanning van Apollo 13, landen door de ontploffin­g dan wel niet op de maan, maar ze zijn wel recordhoud­ers: ze zijn degenen die het verst van de aarde verwijderd zijn geweest. Op 13 april 1970 waren ze 401.056 km van huis.

2036 - Er wordt een nadering van de planetoïde Apophis verwacht, maar er is zeer weinig kans op een botsing.

Geboren

Ron Perlman (New York, 13 april 1950) is een Amerikaans acteur, bekend van onder andere de tv-serie Sons of Anarchy en de speelfilms Hellboy, Enemy at the Gates en Alien: Resurrecti­on. Hij is tevens stemacteur in tekenfilms. Perlman speelde in 1981 zijn eerste filmrol in Quest for Fire, hij speelde daarna enkele rollen in televisies­eries waarvan in die tijd de bekendste Beauty and the Beast met Linda Hamilton. Dit levert hem in 1989 een Golden Globe op voor beste acteur in een tv-serie. Perlman is getrouwd en heeft twee kinderen.(Foto: IMDb)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname