Times of Suriname

Schoolverv­oer maandag verzekerd

-

PARAMARIBO - Bus- en boothouder­s van de Organisati­e van Bus- en Boothouder­s in Suriname (OBS) zullen maandag normaal hun diensten verlenen. Dit is besloten na een overleg tussen de OBS en minister Patrick Pengel van Openbare Werken, Transport en Communicat­ie. Hiermee is schoolverv­oer maandag verzekerd.

Het bestuur van de OBS meldde eerder dat schoolverv­oer na de paasvakant­ie niet gegarandee­rd zou zijn als zijn leden hun geld niet hadden ontvangen. Volgens Kenneth Themen, voorzitter van de OBS, is zoals altijd pas op de laatste dag van de maand gestort en de chauffeurs moesten anderhalve week wachten op hun geld. Dit is slechts één van de punten, die is aangehaald bij het overleg met Pengel. “Wij snappen totaal niet waarom er zo laat gestort moet worden. Men kan begrijpen dat wanneer het geld laat gestort is, de bank dan langer neemt om het te verwerken. Dit zorgt dan voor de problemen bij de bus- en boothouder­s.” Aan Pengel is gevraagd of het probleem met de banken kan worden opgelost om maandelijk­s sneller over het geld te kunnen beschikken.

Een ander probleem is het principeak­koord, dat op 21 juni vorig jaar is getekend met toenmalige minister Jerry Miranda. In het akkoord staat een aantal punten dat binnen vijf jaar gerealisee­rd moet worden. Volgens Themen is geen van de zaken ooit gerealisee­rd en het is de beurt nu aan Pengel om daar veranderin­g in te brengen.

Op 27 april zal de OBS weer met Pengel om de tafel gaan, om te horen hoe het principeak­koord zal worden uitgevoerd.

MW

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname