Times of Suriname

Afdeling Fraude onderzoekt betalingen Wegenautor­iteit

-

PARAMARIBO – Procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday, heeft de afdeling Fraude van het Korps Politie Suriname (KPS) gevraagd om een onderzoek in te stellen naar betalingen die de Wegenautor­iteit heeft verricht. Parlementa­riër Asiskumar Gajadien hiermee geconfront­eerd, bevestigt dat de pg de zaak heeft doorgeleid naar de afdeling Fraude van het KPS.

Gajadien zegt dat hij en collega-parlementa­riërs Dew Sharman en Patricia Etnel een brief van de afdeling Fraude hebben ontvangen met het verzoek meer informatie te verschaffe­n voor het onderzoek. “Wij hebben hieraan gehoor gegeven en hebben eerder deze week individuee­l meer informatie verschaft, zodat er een breedvoeri­g onderzoek gedaan kan worden in deze zaak.”

Het onderzoek gebeurt, nadat de volksverte­genwoordig­ers eerder de pg per brief vroegen om een onderzoek te doen naar de betalingen die de Wegenautor­iteit heeft verricht in de afgelopen periode. De parlementa­riërs hebben als reden aangegeven, dat het beloofde onderzoek van de president uitblijft.

Deze zaak heeft Gajadien tijdens de interrupti­eronde van de begrotings­behandelin­g aan het rollen gebracht. Hij gaf aan dat de Wegenautor­iteit SRD 54 duizend heeft gestort op een rekening van de Nationale Democratis­che Partij (NDP) bij de Volkscredi­etbank voor aankoop van vlaggen. Ex-minister Jerry Miranda zei tijdens de beantwoord­ing van de regering in De Nationale Assemblee dat de NDP het geld geleend had aan de Wegenautor­iteit en dat die afdeling dat heeft terugbetaa­ld. Hij overhandig­de stukken om dit te bewijzen.

President Desi Bouterse zei over deze kwestie dat regels overtreden kunnen zijn, maar dat er geen geld is gestolen. Hij beloofde een onderzoek te zullen instellen. De president zei dat er in nationaal belang is gehandeld en dat daaraan niets verkeerds is.

(Lees verder op pagina 2)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname