Times of Suriname

Vliegtuig uit Guyana had motorpech

-

PARAMARIBO – Het eenmotorig­e vliegtuig dat donderdagm­iddag na motorpech een noodlandin­g maakte op de landingsba­an van rijstonder­nemer Imro Manglie is gisteren vertrokken, na grondig onderzoek door de politie en de Civil Aviation Safety Authority Suriname (Casas). Het vliegtuig kwam uit Guyana.

Imro Manglie zegt aan de krant dat hij donderdag het toestel en de twee mannen op zijn terrein aantrof. Hij vertrouwde het zaakje niet en schakelde de politie in. “De politie is gekomen en heeft de mannen meegenomen voor verhoor. De politie heeft keurig gehandeld en alles bleek later na onderzoek inorde te zijn. Gelukkig was het niet een vliegtuig met drugs of hadden ze criminele handelinge­n gepleegd of iets dergelijks. De mannen hadden motorpech in Nickerie en zijn gewoon toevallig op mijn baan geland”, zegt hij.

De leiding van de Luchtvaart­dienst geeft in een verklaring aan dat ze de melding kreeg van de afdeling Luchtverke­ersleiding over een luchtvaart­uig, dat zich in het Surinaamse luchtruim zou moeten bevinden, maar er kon geen radioconta­ct mee worden gemaakt. Blijkt dat het vliegtuig communicat­iecapacite­it verloor en ook een ander mankement had, waardoor de piloot een noodlandin­g noodzakeli­jk achtte. Doorslagge­vend is dat het luchtvaart­uig zich aan de procedures heeft gehouden voor het mogen betreden van het Surinaamse luchtruim. Er deden zich geen persoonlij­ke ongelukken voor.

De politie meldt dat Jack T (46) en John H (51) zich in het vliegtuig bevonden. Het toestel afkomstig uit Argentinië, maakte een tussenstop in Guyana en had als eindbestem­ming Frans-Guyana. Casas werd ingeschake­ld, omdat die de autoriteit is die belast is met ons luchtruim. Het toestel vertrok gisteren op verzoek van Casas voor controle naar Paramaribo, vliegveld Zorg en Hoop. Na goedkeurin­g kon het toestel zijn reis voortzette­n naar Frans-Guyana.

VRT/MN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname