Times of Suriname

6OXLW :RHUGHQ XLW YDQ JDVZLQQLQJ

-

WOERDEN - De provincie 8trecht heeft het Rijk ge- vraagd Woerden af te strepen van de lijst waar in de toe- komst gaswinning plaats kan vinden.

Met het op termijn slui- ten van de gaskraan in Groningen maken burgers in de gemeente in het Groene Hart zich extra zorgen. Maar de onrust is er al jaren. Het Canadese bedrijf Vermillion heeft een concessie om te boren in Woerden, maar de benodigde vergunning­en zijn nog niet aangevraag­d. “Wij roepen u op om een gasboring in het gasveld Papekop bij Woerden, lig- gend onder een grondwater- beschermin­gsgebied, onder een woonwijk, en in een gebied dat te maken heeft met bodemdalin­g, uit voor- zorg per direct te sluiten.” Dat schrijft gedeputeer­de Maristte Pennarts-Pouw aan minister Wiebes van Economisch­e Zaken. Pennarts-Pouw vraagt om het beleid voor kleine gasvelden in specifieke situaties, zoals in Woerden, aan te passen. Eerder deze week kreeg het provincieb­estuur veel kritiek omdat het de handen van het netelige dossier leek af te willen trekken.

“Gaswinning is een nationaal belang, waar het Rijk over gaat,” kreeg de SP-fractie te horen na schrifteli­jke vragen. Ook werd het verzoek om samen op te trekken met provincie Zuid-Holland afgewezen. “De provincie moet achter haar mensen staan,” zei fractievoo­rzitter Wout den Boer van Sterk Woerden.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname