Times of Suriname

IMT wint eerste wedstrijd Concacaf ruim

-

VOETBAL - Landskampi­oen Inter Moengo Tapoe (IMT) van Suriname heeft de eerste Confederat­ion of North, Central America and Caribbean Associatio­n Football (Concacaf) Caribbean Club Shield Tier 2 kampioensc­happen 2018 wedstrijd gewonnen. In het Estadio Cibao in Dominicaan­se Republiek werd gewonnen van Deportivo Nacional van Aruba met 5-0. Miquel Darson, Sergino Eduard, Stefano Rijssel, Romeo Kastiel en Donnegy Fer maakten de doelpunten voor IMT.

IMT begon de wedstrijd goed en domineerde vanaf het begin. In de eerste 45minuten wist het team vier keer het net te vinden. In de tweede helft zette het team van Moengo zijn goede vorm voort. Trainer Jozef Joekoe van IMT had de jongens de opdracht gegeven om zoveel doelpunten te maken, zodat later het doelsaldo in hun voordeel kan vallen. IMT kon maar een keer het net te vinden in de tweede helft. Weymouth Wales uit Barbados en Unité SainteRosi­enne uit Guadeloupe zijn de twee overige teams in deze groep. Morgen speelt IMT tegen kampioen van Barbados, Weymouth Wales.

Aan dit toernooi doen 12 clubs uit 12 CFU-landen mee. Het zijn de landen binnen de CFU die nog geen prof-status hebben. Ze zijn verdeeld in drie poules met elk vier clubs. Slechts de groepswinn­aar en de beste nummer twee gaan verder naar de finalerond­e. De kampioen van Tier 2 zal, zolang deze voldoet aan de Concacaf Regional Club Licensing-criteria, spelen tegen de nummer vier (4) van het Caribbean Club Championsh­ip (Tier 1) voor een plaats in de Concacaf League 2019.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname