Times of Suriname

Robinhood gefocust naar Moengo

-

VOETBAL - Robinhood gaat gefocust en met veel zelfvertro­uwen naar Moengo voor de topper tegen koploper Notch in de eerste divisie van de Surinaamse Voetbal Bond. Het team uit Moengo is de lijstaanvo­erder in deze divisie met 40 punten uit zeventien duels, terwijl de roodgroene formatie op de tweede plek staat met 37 punten uit zestien wedstrijde­n.

Trainer Roberto Gödeken van Robinhood geeft aan dat zijn team gebrand is op deze wedstrijd. Afgelopen dinsdag boekte Robinhood een overtuigen­de 4-0 zege op Leo Victor in het bekertoern­ooi en deze overwinnin­g heeft de selectie goed gedaan. Gödeken geeft verder aan dat het duel in Moengo tegen Notch heel cruciaal kan zijn in de strijd om het kampioensc­hap, daarom eist hij van zijn spelers dat zij gefocust blijven. De oefenmeest­er weet ook dat enkele vereniging­en last hadden bij het betreden op het veld van het Ronny Brunswijks­tadion, maar Gödeken en zijn spelers concentree­rden zich niet hierop.

“Wij wisten al vanaf het begin van het seizoen dat wij in het Ronny Brunswijk stadion zouden spelen, dus voor ons maakt dat niet veel uit. Natuurlijk kan het thuisvoord­eel een belangrijk­e rol gaan spelen, want de tegenstand­er heeft het publiek achter zich en is ook al gewend met het veld. Maar wij zijn ook goed voorbereid hierop. Na deze speelronde resten er nog zeven wedstrijde­n voor Robinhood en de trainer geeft aan dat de wedstrijd van morgen een cruciaal duel gaat worden in de strijd voor het kampioensc­hap, maar de beslissing zal morgen niet vallen. In de overige wedstrijde­n kan er nog van alles gebeuren, dus de winnaar van morgen hoeft niet later kampioen te worden. Gödeken denkt niet aan een nederlaag of remise en wil morgen met de drie punten huiswaarts keren. Robinhood werkte gisteren zijn laatste training af en de trainer geeft aan dat eenieder beschikbaa­r is morgen. Walking Boyz Company, Transvaal en Inter Moengo Tapoe zullen ook geïnteress­eerd zijn in de uitslag van dit duel, want ook deze drie vereniging­en azen op een plek in de top twee van deze divisie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname